Για παραποίηση της πραγματικότητας κατηγόρησε την αντιπολίτευση η Φωτίου

Έντονη κριτική στην αντιπολίτευση την οποία κατηγόρησε για “παραποίηση της πραγματικότητας” άσκησε κατά την ομιλία της στη Βουλή, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και τα ΜΜΕ “για κατασκευή του ανεστραμμένου καθρέπτη”.

“Αρνηθήκατε να επικυρώσετε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να μην πιστωθεί η κάρτα αλληλεγγύης στους δικαιούχους τον Ιανουάριο και το Μάρτιο”, ανέφερε η κ. Φωτίου και καταλόγισε στις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Εργασίας πριν αναλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν είχαν εκμεταλλευθεί τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, για να ενισχύσουν την κοινωνική προστασία και τις κοινωνικές δομές.

“Αντίθετα εμείς”, είπε η κ. Φωτίου, “ξανασχεδιάσαμε το ΕΣΠΑ και το επεκτείναμε διασφαλίζοντας τις αμοιβές των εργαζομένων στις δομές, έως το τέλος του Ιουνίου του 2016”.

Πρόσθεσε επίσης, ότι από τα ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτηθούν και τα Κέντρα Κοινότητας που θα ιδρυθούν στους δήμους, στα οποία θα μπορούν οι ευάλωτες ομάδες να απευθύνονται για να πληροφορηθούν προγράμματα και δράσεις που τους αφορούν, ενώ θα απασχολούν και ένα έως δύο άτομα ανά δήμο.

Η κ. Φωτίου καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση, ότι ασκεί κριτική στη σημερινή κυβέρνηση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ενώ δεν υπήρχε σχεδιασμός και δεν επαρκούσαν τα χρήματα.

“Από το 2012, που το είχατε ψηφίσει το εφαρμόσατε το Νοέμβριο του 2014 για ψηφοθηρικούς λόγους, ενώ τα χρήματα που είχατε προϋπολογίσει δεν επαρκούσαν και χρειάστηκε να το ενισχύσετε με ακόμη 7 εκατ. ευρώ” πρόσθεσε.

“Ο λαός καταλαβαίνει ποιοι τον φροντίζουν και δεν πρόκειται να σας περάσει”, κατέληξε η κ. Φωτίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ