Παράταση στη Σύνοδο Κορυφής λόγω «Brexit»

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Οι διαπραγματεύσεις με την Βρετανία για την συμφωνία με τις Βρυξέλλες συνεχίζονται. Το προγραμματισμένο γεύμα θα γίνει δείπνο και ζητήθηκε από τις αντιπροσωπείες  να παρατείνουν τις κρατήσεις τους στα ξενοδοχεία. Πριν από λίγο την πληροφορία επιβεβαίωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Το παρασκήνιο της στρατηγικής του βέτο του πρωθυπουργού

Όταν κατά τη διάρκεια σύσκεψης στις Βρυξέλλες, εξηγήθηκε στον πρωθυπουργό ότι το προσχέδιο του κειμένου των συμπερασμάτων για το brexit δεν είχε πρόβλημα, πως τα νομικά συνοδευτικά κείμενα είχαν πρόβλημα και πως σε γενικές γραμμές θα περνούσαν, αυτός απάντησε: «εκτός αν τα μπλοκάρω εγώ». 

Στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής όντως τοποθετήθηκε με αυτή τη λογική και όπως είχε ενημερώσει είπε «εγώ θα κάνω πολιτική διασύνδεση των δύο, δεν είναι δυνατόν να υψώνετε τοίχους στα Βορειοδυτικά και φράχτες στα Νότιοανατολικά». 

Επεσήμανε δε ότι αν δεν έπαιρνε τη διατύπωση που ήθελε στο προσφυγικό, θα μπλόκαρε τα συμπεράσματα του brexit. Bεβαίως δε χρειάστηκε γιατί η Ελλάδα κάθε άλλο παρά στη γωνία ήταν κατά τη διάρκεια της Συνόδου και ειδικά του δείπνου για το προσφυγικό. 

Η στρατηγική του μπορεί να πέτυχε, γεγονός παραμένει όμως πως το προσφυγικό έκλεισε χθες, δεν απασχόλησε επί μακρόν και δεν σκοπεύει κανείς να το ξανανοίξει σήμερα.

 

Πηγή:real.gr

 

Διαβάστε επίσης

Η δέσμευση που έλαβε ο Τσίπρας από Μέρκελ – Ολάντ για το προσφυγικό

Εφ’ όλης της ύλης η συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ

Παρέμβαση της ΕΕ για άνοιγμα των συνόρων ζητά η Βουλγαρία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ