Παπαρήγα: Ενταγμένο στη φιλοσοφία του τρίτου μνημονίου το παράλληλο πρόγραμμα

«Απολύτως ενταγμένο στη φιλοσοφία του τρίτου μνημονίου και των προηγούμενων» χαρακτήρισε το παράλληλο πρόγραμμα, η βουλευτής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Η κ. Παπαρήγα μεταξύ άλλων υποστήριξε απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση, ότι το σχέδιο νόμου, «περιέχει το σκελετό μέσα στον οποίο θα περάσουν αντεργατικά αντιλαϊκά και στον τομέα της υγείας, προκειμένου να πάρετε καλό βαθμό στην αξιολόγηση, ή να πετύχετε συμφωνία για το χρέος».

Αναφερόμενη ειδικότερα στην υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων, είπε ότι, «τα 100 εκατ. ευρώ που προορίζονται για την κάλυψη των τουλάχιστον 2,5 εκατ. ανασφάλιστων είναι ψίχουλα, τη στιγμή κατά την οποία σημαντικό μέρος των ασφαλισμένων δεν μπορεί να καλύψει τη συμμετοχή του στα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις».

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε ως «μια από τις χειρότερες μορφές συγκαλυμμένης επιχειρηματικότητας» τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου και προβλέπει συμπράξεις των μη κυβερνητικών οργανώσεων με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα της Υγείας, ενώ χαρακτήρισε τη ρύθμιση για το νοσοκομείο Θήρας, «μοντέλο ιδιωτικοποίησης των κρατικών νοσοκομείων».

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, η μόνη πολιτική στην υγεία που λειτουργεί υπέρ του λαού, είναι η δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους όσους κατοικούν στη χώρα, ανεξάρτητα από την εθνική τους καταγωγή, τη θρησκεία ή την κοινωνική τάξη από την οποία προέρχονται.

Διαβάστε επίσης:

Η οργισμένη διαμαρτυρία της Φωτίου στον Βούτση: Δεν υπάρχει ισονομία στην αίθουσα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ