Εφ’ όλης της ύλης η συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Φρανσουά Ολάντ και τον Αλέξη Τσίπρα η οποία πραγματοποιήθηκε εφ’ όλης της ύλης στο κτίριο του συμβουλίου πριν από την έναρξη των εργασιών της 2ης ημέρας της Συνόδου Κορυφής.

Πατήστε εδώ και δείτε πλάνα από το τετ α τετ του Έλληνα πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο.

Εν αναμονή νεότερης ενημέρωσης, κοινοτικές πηγές εξέφραζαν στο real.gr την απορία τους για το γεγονός ότι ελληνικές κυβερνητικές πηγές διέδιδαν χθες και σήμερα πως η Ελλάδα προτίθετο να μπλοκάρει το κείμενο των συμπερασμάτων για το προσφυγικό αν σε αυτό δεν περιλαμβάνετο μία σαφής δέσμευση των εταίρων πως θα απόσχουν από μονομερείς ενέργειες και κλείσιμο συνόρων μέχρι τουλάχιστον την 6η Μαρτίου οπότε και ενδέχεται να διεξαχθεί Σύνοδο Κορυφής με τις τουρκικές αρχές.

Κοινοτικές πηγές οι οποίες παραπέμπουν σε δημόσιες ανακοινώσεις και αναρτήσεις της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στον επίσημο ιστότοπο της Συνόδου έλεγαν πως το κείμενο των συμπερασμάτων για το προσφυγικό έχει ήδη ολοκληρωθεί, κλείσει και δημοσιευτεί με την έγκριση της Ελλάδος στις 02:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Η δε συζήτηση για αυτό ολοκληρώθηκε με το πέρας του δείπνου των ηγετών στις 23:30 τοπική ώρα.

Ως εκ τούτου φράσεις, διαρροές και ανακοινώσεις για κάποιου είδους βέτο δεν συνάδουν με την πραγματικότητα των συζητήσεων η οποία ήταν μία πραγματικότητα συναίνεσης και υποστήριξης της Ελλάδας από τους θεσμούς και τους εταίρους της. Ουδείς, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, παρουσιάστηκε επισπεύδων για κλείσιμο συνόρων κατά τη διάρκεια του δείπνου. Αντιθέτως, το σύνολο των κρατών-μελών και οι θεσμοί, προεξάρχουσας της Κομισιόν, επέπλητταν σθεναρά την Αυστρία η οποία υπαινίχθη παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου ορίζοντας ημερήσια ποσόστωση αποδοχής μεταναστών.

Η πηγή του συμβουλίου η οποία ενημέρωσε το real.gr και της οποίας τα λεγόμενα βεβαιώνουν τέσσερις εθνικές αντιπροσωπείες εξηγούσε πως πέραν του δείπνου άλλη συζήτηση για το προσφυγικό δεν δύναται να διεξαχθεί και ως εκ τούτου οι διαρροές αυτές, σήμερα το πρωί, είναι ακατανόητες και δεν συμβαδίζουν με τη χρονική αλληλουχία της χορογραφίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πηγή: Real.gr

Δείτε επίσης:

Ολάντ: Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση παντού

Η Ελλάδα πέτυχε τους τέσσερις βασικούς στόχους για το προσφυγικό

Μαξίμου: Θετικό το κλίμα για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ