• Κουμουτσάκος: Δεν είναι λύση μια οικουμενική κυβέρνηση

  11:51 πμ, Παρασκευή 19 Φεβ 2016 11:51 πμ, Παρασκευή 19 Φεβ 2016

  «Εμείς πιστεύουμε ότι η οικουμενική δεν μπορεί να λύσει κανένα από τα πιεστικά και μεγάλα προβλήματα και τις πολυεπίπεδες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

  Και συνέχισε λέγοντας: «Γιατί θα φτάναμε στη λογική της οικουμενικής; Γιατί κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποστήριζαν την κυβέρνησή τους. Αυτό θα πυροδοτούσε τις εξελίξεις. Ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι θα πήγαιναν απέναντι στην ίδια την πολιτική τους και τον ίδιο τον πρωθυπουργό τους, επειδή τα μέτρα δεν θα είναι εύκολα έτσι κι αλλιώς, οι ίδιοι βουλευτές θα μπορούσαν να στηρίξουν προσπάθειες που θα έκανε ένας άλλος πρωθυπουργός με το ίδιο πρόσημο, των δύσκολων αποφάσεων; Επομένως δεν είναι λύση η οικουμενική διότι για να φτάσουμε σε αυτήν θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ και για να υπάρχει πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν θα διορθωθεί με άλλον πρωθυπουργό. Κανένας βουλευτής στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στήριζε έναν άλλον ηγέτη».

  Στην επισήμανση ότι αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ 5-10 βουλευτές οι υπόλοιποι, μαζί με τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα μπορούσαν να συγκροτήσουν μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία που να υπερβαίνει και τους 200 βουλευτές ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε:

  «Πέραν αυτής της αριθμητικής υποστηρικτικής εγώ νομίζω με παρρησία σας είπα έναν προβληματισμό μας, αλλά είναι και η ουσία της πολιτικής. Αυτή τη στιγμή οι αποστάσεις σε πολύ σημαντικά ζητήματα της χώρας είναι πολύ μεγάλες».

  Και συμπλήρωσε: «Τη συζήτηση για οικουμενική δεν πρόκειται να την ξεκινήσουμε εμείς ούτε να συμμετέχουμε εμείς σε μία τέτοια συζήτηση. Πόσο μάλλον που ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέει ότι έχει μία άνετη πλειοψηφία με την οποία μπορεί να προχωρήσει. Εάν δεν μπορεί να κυβερνήσει, αυτό θα πρέπει να δηλωθεί, να ξεκινήσουν οι συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες που πιστεύω ότι στο βάθος τους θα οδηγήσουν σε εκλογές. Αλλά αυτό, το κλειδί των εξελίξεων της πολιτικής σταθερότητας ή αβεβαιότητας το κρατά ο κ. Τσίπρας».

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα