Τι είπαν Τσίπρας – Γιούνκερ για το προσφυγικό και την αξιολόγηση

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους «ο κ. Γιούνκερ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα, καθώς και για την συνολική συνεισφορά της στο ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού».

«Στην μεταξύ τους συζήτηση οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η διαχείριση του προσφυγικού απαιτεί συνολική και συντονισμένη συνεργασία των χωρών μελών της ΕΕ, καθώς επίσης και ότι είναι αναγκαίο να αποφευχθούν μονομερείς ενέργειες. Επισημάνθηκε επίσης ο κομβικός ρόλος που έχει η στενή συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, στην αποτελεσματική αλλά και ανθρωπιστική διαχείριση των προσφυγικών ροών» αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, προσθέτοντας ότι «τέλος συζητήθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί τον επόμενο χρόνο η βοήθεια που δέχεται η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τις ανάγκες της διάσωσης, φιλοξενίας και καταγραφής των προσφύγων».

«Σε ότι αφορά το ζήτημα του ελληνικού προγράμματος, συμφωνήθηκε ότι η πρώτη αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν» καταλήγουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο Γιούνκερ στον Τσίπρα: Κάνεις καλή δουλειά

σχολίασε κι εσύ