Τι είπε ο Μητσοτάκης στον Γιούνκερ για το προσφυγικό

«Έναν σταθερό φίλο της Ελλάδας» χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες.

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Πρόεδρο Juncker – έναν σταθερό φίλο της  Ελλάδας – τις πρόσφατες εξελίξεις για  το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Επανέλαβα στον Πρόεδρο Γιούνκερ την πάγια θέση μας, ότι το κλείσιμο των βορείων συνόρων της χώρας δεν θα αποτελούσε καμία λύση στο προσφυγικό πρόβλημα. Διατύπωσα στον Πρόεδρο της Επιτροπής τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και την εθνική πολιτική, την οποία η χώρα μας έχει χαράξει στο ζήτημα αυτό».

«Παρά τις αρχικές μεγάλες καθυστερήσεις, υπάρχει μια σημαντική πρόοδος στην επίτευξη των δεσμεύσεων, που έχει αναλάβει η χώρα μας απέναντι στην Ε.Ε.

Το προσφυγικό πρόβλημα δεν θα λυθεί, όμως, μόνο με την κατασκευή των hot spots. Η Ευρώπη θα πρέπει – και αυτή – να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, ειδικά στο ζήτημα της μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Και βέβαια η συνεργασία με την Τουρκία θα πρέπει να φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο, όπου η Τουρκία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές. Η τελική λύση του προβλήματος είναι στην Τουρκία. Και μόνο μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο Ε.Ε. και Τουρκίας μπορεί το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί, σε αυτήν του τη διάσταση» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μητσοτάκης στον Γιούνκερ: Το κλείσιμο των συνόρων δεν αποτελεί λύση στο προσφυγικό

Το προσφυγικό στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη – Σουλτς

Η συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ντάισελμπλουμ – ΦΩΤΟ

σχολίασε κι εσύ