Το ΠΑΣΟΚ για τη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου “στον ενικό”

Ανακοίνωση σχετικά με τη συνέντευξη του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου «στον ενικό», εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ:

“Ο κ. Καμμένος δήλωσε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή με χαρακτηριστική «άνεση», πως θεωρεί ως δεδομένο ότι κάποιες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κλείσουν τα σύνορα με την Ελλάδα.

Πράγματι τέτοιες απαράδεκτες και επικίνδυνες για την Ευρωπαϊκή Ένωση προθέσεις, υπάρχουν από τις λεγόμενες χώρες του Visegrad. 

Προθέσεις ταπεινωτικές για τη χώρα μας, η οποία κινδυνεύει να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών.

Ο κ. Υπουργός δεν είχε όμως το θάρρος και την ίδια άνεση, να ομολογήσει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την έλλειψη στρατηγικής, τις καθυστερήσεις και τα λάθη που έδωσαν «τροφή» σε αυτές τις αντιλήψεις.

Ούτε για τους παιδαριώδεις χειρισμούς που έδωσαν την ευκαιρία στην Τουρκία να αμφισβητεί απαράδεκτα την εθνική μας κυριαρχία και να προβαίνει σε πράξεις όπως αυτές με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο.

Τον κ. Τσίπρα οι συνεργάτες του μπορούν  να τον εκθέτουν όσο θέλουν και όσο τους το επιτρέπει ο ίδιος.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής όταν εκτίθεται ο Πρωθυπουργός και κατ’ επέκταση η ίδια η χώρα. 

Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα.

Οφείλει να σοβαρευτεί και να δουλέψει με Εθνική στρατηγική και συνεννόηση με τα κόμματα του συνταγματικού τόξου.

Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη συμβάλλουν με συνεχείς πρωτοβουλίες σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο στην υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας μας.

Μαζί με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, που όπως φάνηκε και με την πρόσφατη επιστολή των κ.κ. Γκάμπριελ και Σταϊνμάιερ, που θεωρούν αδιαπραγμάτευτη την παραμονή της χώρας μας στην Σένγκεν και ηγούνται στην δη��ιουργία μετώπου που περιθωριοποιεί τις αντίθετες ακραίες φωνές στην Ευρώπη”.

Διαβάστε επίσης:

Καμμένος: Θεωρώ δεδομένο ότι θα κλείσουν τα σύνορα – ΒΙΝΤΕΟ 

Ο Καμμένος για την παρενόχληση των Τούρκων στα Ίμια – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Καμμένος για την τουρκική ΝΟΤΑΜ στην Κίναρο – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ