Τσίπρας: Δεν χρειάζεται blame game για το προσφυγικό – ΒΙΝΤΕΟ

«Απαιτείται κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση με σεβασμό στις αρχές του διεθνούς Δικαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σεβασμό στην αλληλεγγύη και στην ανάγκη για δίκαιο επιμερισμό των βαρών», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ντόναλντ Τουσκ, αναφερόμενος στο θέμα του προσφυγικού.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επέκρινε τις χώρες που υποστηρίζουν την αντίληψη ότι χρειάζεται  λιγότερη Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού. «Δεν διστάζουν να επιτίθενται και εναντίον της Ελλάδας και να προτείνουν αντιμετώπιση του ζητήματος με κλείσιμο συνόρων και τείχη ανάμεσα στις χώρες. Αυτή η είδους αντιμετώπιση θα οδηγήσει την Ευρώπη σε αδιέξοδο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι κοινές προκλήσεις δεν μπορούν παρά να αντιμετωπιστούν με συνυπευθυνότητα και όχι με blame game.

Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στη δημιουργία των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων επισήμανε ότι έχουν προχωρήσει αρκετά, αλλά αυτό δεν αρκεί και υπογράμμισε ότι ο αγώνας θα είναι καθημερινός για να σωθούν οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για να σωθούν από τον πόλεμο. 

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ