Κυβερνητικές πηγές: Nα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό o διάλογος με τους αγρότες

Πολύ ομαλό και ανθρώπινο χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές  το κλίμα της συνάντησης της αντιπροσωπείας των αγροτών με την κυβερνητικό εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, η οποία και παρέλαβε το κείμενο των προτάσεων τους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι έγινε μια γενική συζήτηση για την κατάσταση τους και τα προβλήματα τους. Παράλληλα, αναφέρουν ότι θα πρέπει να γίνει μια επεξεργασία και τονίζουν ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να οργανωθεί ο διάλογος όσο πιο ουσιαστικά και αντιπροσωπευτικά γίνεται και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.

 

“Στη λογική ότι η κυβέρνηση δεν κουβεντιάζει με τους αγρότες, εμείς ανταπαντάμε ότι ερχόμαστε εδώ στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στους πολιτικούς αρχηγούς, καταθέτουμε τις προτάσεις μας και επιδιώκουμε συνάντηση με την κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό, μόνο και εφόσον συζητήσει στο πλαίσιο των προτάσεων που έχουμε καταθέσει” δήλωσε Δημήτρης Δημογιάννης, μέλος της Επιτροπής,

Σε ερώτηση εάν δίνουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση, είπε ότι “τελεσίγραφο υπό την έννοια ότι “αύριο θα μας απαντήσετε αλλιώς θα κάψουμε την Ελλάδα”, δεν δίνουμε”.

Ωστόσο, σημείωσε: “Υπάρχει ένας εύλογος χρονικός ορίζοντας που περιμένουμε απάντηση, από εκεί και πέρα, όμως, και μέχρι να έρθει η απάντηση, το μήνυμα που παίρνουμε από όλους τους αγρότες της Ελλάδας είναι ότι εντείνουμε τις κινητοποιήσεις, κλιμακώνουμε τα μπλόκα και αυτό το μήνυμα που πήραμε απ’ όλους τους αγρότες σήμερα: “τα τρακτέρ όλων των μπλόκων θα έχουν στραμμένες τις ρόδες προς την Αθήνα”. Αυτή θα είναι η επόμενη κίνηση. Άρα λοιπόν ο χρόνος τελειώνει”.

 

Διαβάστε επίσης

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα αγροτών

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ