Υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας θέτει τις δράσεις των νεφροπαθών ο Παυλόπουλος

Την στήριξή του στους νεφροπαθείς εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντηση που είχε σήμερα με το Δ.Σ. του Συνδέσμου Νεφροπαθών. Ο κ. Παυλόπουλος ο οποίος ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματά τους, τόνισε ότι θα θέσει υπό την αιγίδα του τις δράσεις του Συνδέσμου Νεφροπαθών για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα της δωρεάς οργάνων.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Καθηγητής Ανδρέας Καραμπίνης, ο οποίος μετείχε στη συνάντηση δήλωσε τα εξής:

«Ενημερώσαμε τον κ. Πρόεδρο για τα προβλήματα των νεφροπαθών, τα οποία αποτελούν μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας. Δυστυχώς οι μεταμοσχεύσεις νεφρού που αποτελούν για τους νεφροπαθείς τη λύση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, αλλά και την επιβίωση, είναι στη χώρα μας στο χαμηλότερο επίπεδο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο πνεύμα της δωρεάς οργάνων και η προσωπική του ιδιαίτερη ανθρώπινη ευαισθησία για τη συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, αποτελεί το έναυσμα μιας τεράστιας προσπάθειας μαζί με τον Ε.Ο.Μ. για να μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους Έλληνες στη δωρεά οργάνων». Τέλος ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νεφροπαθών και δημοσιογράφος Γιώργος Καστρινάκης τόνισε:

«Είναι πολύ σημαντικό το ότι οι δράσεις τις οποίες θα αναλάβουμε για την διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων και ιστών θα έχουν την αιγίδα σας και θα μπορέσουμε έτσι καλύτερα να προωθήσουμε τις επιδιώξεις μας προς όφελος των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση».

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι κ.κ. Λύρος Ξενοφών – Αντιπρόεδρος, Λεοντόπουλος Γρηγόρης – Γεν. Γραμματέας και Κοντογιάννη Μαρία.

Διαβάστε επίσης:

Παυλόπουλος: Στα πρόθυρα της έκρηξης η ελληνική κοινωνία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ