Ο Μάρδας για τις οικονομικές επιπτώσεις των αγροτικών κινητοποιήσεων – ΒΙΝΤΕΟ

Στο μέγεθος της ζημιάς που θα έχει υποστεί η ελληνική οικονομία μετά τη λήξη των αγροτικών κινητοποιήσεων αναφέρθηκε ο υφυπουργός των Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” κάνοντας και παραλληλισμό με τις κινητοποιήσεις του 1997.

Ο κ. Μάρδας επισήμανε ότι το 1997 τοκόστος των 58 ημερών μπλόκων είχε προσδιοριστεί σε 13 δισ. δραχμές με μείωση αγροτικών εξαγωγών κατά 100 εκατομμύρια δολάρια, για να ακολουθήσει μια διακύμανση με φθίνουσα πορεία για τις εξαγωγές πριν “σηκώσουν κεφάλι” μετά από 2-3 χρόνια.

Αυτοί είναι οι κανόνες της αγοράς, είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η λήξη των κινητοποιήσεων δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόστος καθώς όταν ένας πελάτης στο εξωτερικό δεν τροφοδοτείται όπως πρέπει παύει να αγοράζει από τη χώρα και στρέφεται σε άλλους προμηθευτές.

Σχολιάζοντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις, εκτίμησε ότι η πλειοψηφία θέλει τον διάλογο, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι κάποιοι δεν την θέλουν και φοβίζουν τους υπόλοιπους.

Τα αιτήματα των αγροτών όπως είπε θα κατατεθούν σήμερα στον Πρωθυπουργό ενώ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί κάποιος να κάνει υποχωρήσεις όταν δεν γνωρίζει τις θέσεις της απέναντι πλευράς.

Τέλος, μετέφερε την αίσθησή ότι το νομοσχέδιο θα στηριχθεί από τους βουλευτές της πλειοψηφίας και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα μέτρα εφόσον υπάρξει διάλογος και βελτιώσεις.

 

Δείτε το βίντεο από το Mega

 

Διαβάστε επίσης:

«Βέλη» Βαρουφάκη κατά της ιρλανδικής κυβέρνησης 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ