Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την εμπλοκή του  ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο.

“Οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που παλαιότερα μεταλλάχθηκε  από αντιμνημονιάκο σε μνημονιακό κόμμα, τώρα μεταλλάσσεται από αντινατοϊκό σε φιλονατοϊκό.  Η αρχική ιδεοληπτική αμηχανία του, συνέβαλε στη διόγκωση του προβλήματος και τον οδήγησε στη νέα μετάλλαξή του” ανέφερε η ΝΔ σε ανακοίνωσή της το βράδυ της Παρασκευής. 

“Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αποφασίσει τί από τα δύο ισχύει: Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ με σκοπό να συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως αναφέρει η σημερινή ανακοίνωσή της,ή Δεν πίστευε ποτέ ότι θα υπήρχε κυβέρνηση που θα καλούσε το ΝΑΤΟ να αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα με Γερμανό διοικητή στο Αιγαίο, όπως ο κ. Δένδιας ανέφερε εχθές στη Βουλή;” απάντησε η Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού.

“Κατανοούμε ότι η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει να διαχειριστεί πολλές συνιστώσες. Όταν, όμως, πρόκειται για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια της Χώρας θα περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα” σημειώνεται στην ανακοίνωση του Μαξίμου.

 

Άμεση ήταν ανταπάντηση της ΝΔ. “Ειλικρινά προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιος ΣΥΡΙΖΑ μας απαντάει;  Εκείνος που πιστεύει στην έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και στη διάλυση της Ατλαντικής Συμμαχίας ή εκείνος που μαζί με την Τουρκία και τη Γερμανία υπέβαλε αίτηση εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση του προσφυγικού;” τονίζεται και καταλήγει:                   

“Η Νέα Δημοκρατία που διαχρονικά πιστεύει στη συμμετοχή της χώρας στην κοινότητα των δυτικών δημοκρατιών, δεν δέχεται μαθήματα από εκφραστές πολιτικών και γεωπολιτικών κυβιστήσεων” .

 

 Διαβάστε επίσης

Tageszeitung: Το “πονηρό σχέδιο” της Μέρκελ για το προσφυγικό

Κόντρα Καμμένου – Δένδια στη Βουλή για το ΝΑΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ