Κατρούγκαλος: Οι αγρότες είναι συνεργάτες μας – ΒΙΝΤΕΟ

Νέο κάλεσμα στους αγρότες για διάλογο με την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό απηύθυνε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στη Βουλή.

«Οι αγρότες είναι, όχι απλώς σύμμαχοί μας αλλά συνεργάτες μας για το νέο μοντέλο ανάπτυξης. Τους περιμένουμε από βδομάδα, όχι μόνο για το ασφαλιστικό, αλλά για όλα τα πράγματα που πρέπει να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε και κυρίως, μαζί να φτιάξουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες. Και έχουμε ήδη πάρει μηνύματα ακόμα και προτάσεις από πολλά μπλόκα. Τους περιμένουμε από βδομάδα να έρθουν και να συζητήσουμε. Η μοναδική προϋπόθεση του διαλόγου είναι να είμαστε απέναντι, πρόσωπο με πρόσωπο. Να κοιταχτούμε στα  μάτια και να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις.  Αυτό το ζητούσαν πάντοτε οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Και ο Πρωθυπουργός το έδωσε μόνος του από την αρχή» τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης αναφορικά με τη στάση τους στο ασφαλιστικό λέγοντας:

«Έλεγαν για τους Βουρβόνους ότι παρά την αποχώρησή τους από την εξουσία, τίποτα δεν έμαθαν και τίποτε δεν ξέχασαν. Και βλέποντάς σας, τους εκπροσώπους του παλιού κομματικού κόσμου, βλέπω πόσο δύσκολο είναι να μάθει κανείς κάτι και να ξεχάσει τις παλιές πρακτικές της διαπλοκής, της ανομίας, του ψέματος

Δίπλα σε σας κύριοι η ομιλία του κυρίου Λεβέντη ήταν φάρος λογικής. Αυτό που είπε ο κ. Λεβέντης είναι δίκαιο. Είχε δίκιο. Δεν αντιδρούν οι αγρότες στο ότι θα έχουν 15 ευρώ αύξηση το μήνα σε ασφαλιστικές εισφορές. Για δεκαετίες το χώμα πετρώνει και τα χωριά ερημώνουν, γιατί δεν υπάρχει μοντέλο ανάπτυξης. Αλλά υπάρχει ένα πάρτι για τους λίγους που μπορούν να πλουτίζουν με τις κοινοτικές ενισχύσεις, ένα πάρτι για τους λίγους, συνήθως τους ίδιους λίγους, για τους συνεταιρισμούς και τους πιο πολλούς να ζουν ίσα – ίσα. Αυτοί που ζούσαν ίσα – ίσα, την πενταετία του μνημονίου με τις πολιτικές της λιτότητας, τη μαυρίλα του νεοφιλελευθερισμού, έπαψαν να τα βγάζουν πέρα. Αυτή η βουβή αγανάκτηση είναι μαζεμένη».

«Δεν είναι αντίπαλοί μας οι άνθρωποι αυτοί. Και για αυτό θέλουμε να κουβεντιάσουμε και να συζητήσουμε μαζί τους» υπογράμμισε ο υπουργός και συνέχισε:

«Η προσπάθειά μας στο ασφαλιστικό είναι να μοιράσουμε μία πίτα μικρότερη γιατί μας παρέδωσαν την Ελλάδα κατά το ¼ φτωχότερη από ότι ήταν το 2010. Και τα ασφαλιστικά Ταμεία με 4 δισεκατομμύρια ελλείμματα. Προσπαθούμε να μοιράσουμε αυτή την πίτα με ένα πιο δίκαιο τρόπο, με ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη. Αν υπάρχει μία εύνοια να είναι για τους αδύναμους.

Την ίδια εύνοια που θέλουμε να δείξουμε για τον φτωχό εργάτη, τον φτωχό αυτοαπασχολούμενο, τον μικρέμπορο, θέλουμε να τη δείξουμε και για τους φτωχούς αγρότες».

«Η αλήθεια για το μέλλον του αγροτικού ζητήματος είναι ότι πρέπει να έχουμε ένα μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας. Οι νέοι αγρότες έχουν ιδέες. Είναι δημιουργικοί. Δεν είναι λογικό να στέλνουμε όλο μας το λάδι χύμα, στην Ιταλία» σημείωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. 

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης:

Οι αγρότες δίπλα στα ΜΑΤ με την ελληνική σημαία – ΦΩΤΟ

Τα τρακτέρ στο Σύνταγμα – ΤΩΡΑ – ΦΩΤΟ

Αποστόλου: Επιμένουμε στον διάλογο με τους αγρότες – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ