Επίθεση του Μητσοτάκη στον Τσίπρα: Εσείς είστε η διαπλοκή – ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Εσείς είστε η διαπλοκή, πιο παλιοί και από το παλιό” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για μακροσκελή άσκηση προσανατολισμού τη στιγμή που η κοινωνία είναι σε αναβρασμό, οι θεσμοί καταρρακώνονται, η διεθνής εικόνα της χώρας είναι στα τάρταρα και κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν στην εθνική κυριαρχία χώρας παίρνονται σε μια νύχτα. “Η πολιτική αβεβαιότητα επανέρχεται με ευθύνη δική σας. Το Σύνταγμα της χώρας παραβιάζεται κατάφωρα και για πολλά από αυτά οι ευθύνες της δικής σας κυβέρνησης είναι τεράστιες. Έχετε πει συστηματικά ψέματα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Και σήμερα διχάζετε τους Έλληνες” πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε: “Όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι απέναντί σας, η παραγωγική και δημιουργική Ελλάδα είναι απέναντί σας γιατί τους είπατε ψέματα. Σήμερα μπορείτε να μετακινηθείτε από το Μαξίμου στη βουλή και πίσω αλλά στην κοινωνία δεν μπορείτε να βγείτε. Και μια συμβουλή από καρδιάς. Σταματήστε να βλέπετε παντού μόνο εχθρούς και κυρίως να αντιμετωπίζετε τους πολίτες ως εχθρούς και να διχάζετε την κοινωνία. Δεν είναι διαπλοκή όλοι όσοι είναι απέναντί σας”.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την τροπολογία που αφορά στις τηλεοπτικές άδειες και τόνισε ότι η στάση της ΝΔ στο θέμα αυτόν είναι ξεκάθαρη. “Θα υπερασπίζεται την ελεύθερη ενημέρωση λαού και την ελεύθερη λειτουργία αγορά υπό τον έλεγχο της συνταγματικής κατοχυρωμένης ανεξάρτητης αρχής”, είπε και σημείωσε πως κανείς δεν διαφωνεί για διαφάνεια στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. “Εσείς όμως δεν το πάτε εκεί. Με τη σημερινή τροπολογία έχετε ένα σκοπό και μόνο. Θέλετε να καταστήσετε τον κ. Νίκο Παππά τον απόλυτο κυρίαρχο των ΜΜΕ”.

Ίδιοι κανόνες για όλους τους επιχειρηματίες και για όλους τους καναλάρχες. Αυτό σημαίνει Κράτος Δικαίου, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος συμπλήρωσε πως αν ήθελε η κυβέρνηση να προστατεύσει την πολυφωνία, θα ήθελε να δώσει περισσότερες άδειες. Ο περιορισμός των αδειών οδηγεί στην διαπλοκή. Όχι στη διαφάνεια, τόνισε.

Ο κ .Μητσοτάκης έκανε λόγο για ανακριβή στοιχεία αναφερόμενος στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός για τις άδειες στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αναφερθήκατε στο πόσα κανάλια λειτουργούν όχι στο πόσες άδειες έχουν δοθεί. Η αγορά επέβαλε πόσα κανάλια λειτουργούν. Δεν επεβλήθη δια νόμου αυτό, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

“Η ενημέρωση είναι δικαίωμα του λαού και αυτήν δεν θα την ποδοπατείτε. Δυστυχώς όμως αυτή είναι η συνολική σας νοοτροπία. Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι ένας μόλις κρίκος μιας αλυσίδας θεσμικής απαξίωσης της χώρας. Τη μετατρέπετε σε ένα ιδιότυπο αυταρχικό καθεστώς” τόνισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθετεί στην ουσία μόνο με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

“Τώρα καταργείτε πλήρως το ΕΣΡ με σκοπό να διαμορφώσετε εσείς το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Είχατε πει ότι είστε κάθε λέξη του Συντάγματος. Το ίδιο Σύνταγμα που ορκιστήκατε παραβιάζετε βάναυσα σήμερα από την προτεινόμενη ρύθμιση” πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης καταλήγοντας στην ομιλία του με μια ιστορία του από τη γαλλική επανάσταση. 

 

Διαβάστε επίσης

Τα συλλυπητήρια του Μητσοτάκη στις οικογένειες των αξιωματικών – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ