Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν θα γίνει ευρωπαϊκή μπανανία – ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η σημερινή συνεδρίαση αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ποιοι είναι εκείνοι που επιδιώκουν να μπει μία τάξη στην ασυδοσία και στην ανομία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας και ποιοι είναι αυτοί που επιχειρούν να εμποδίσουν την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να προχωρήσει στο διαγωνισμό για την αδειοδότηση. Η έκβαση αυτής της διαδικασίας θα δώσει τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να βγάλει συμπεράσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

«Στην πολιτική ζωή του τόπου ακούγεται ένας όρος: Διαπλοκή. Οικονομικών συμφερόντων και πολιτικού συστήματος» τόνισε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Οι υπόγειες διαδρομές του λαβύρινθου της διαπλοκής, είναι λίγο πολύ γνωστές σε όλους μας. Η πολιτική εξουσία τρέφει την οικονομική και τη μιντιακή εξουσία. Μέσα ενημέρωσης που κατά κοινή ομολογία έχουν μόνο ζημιές και όχι κέρδη, δανειοδοτούνται από τράπεζες για να στηρίζουν πολιτικά χρεοκοπημένες κυβερνήσεις, πολιτικά χρεοκοπημένα κόμματα και χρεοκοπημένα κόμματα, με αντάλλαγμα κυβερνητικές διευκολύνσεις».

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε «ακόμα και αν κάποιες κυβερνήσεις θέλησαν να συγκρουστούν με τη δομή της διαπλοκής δεν τα κατάφεραν».

«Συνέβη όμως εξαιτίας της κρίσης, κάτι που δεν μπορούσε κάνεις να φανταστεί. Τα δύο κόμματα εξουσίας ξαφνικά βρέθηκαν να συγκυβερνούν προσπαθώντας να διασώσουν το σύστημα και το σύστημα να τους διασώσει. Ο λαός όμως μας έδωσε σαφή εντολή προκειμένου να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα και το κατεστημένο» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Η στήριξη του λαού είχε σαφή εντολή. Συγκρουστείτε με το κατεστημένο, αλλάξτε τις παθογένειες, πολεμήστε με τα συστήματα διαπλοκής και διαφθοράς. Όλοι αυτοί που για χρόνια παρασιτούσαν, έρχεται η ώρα να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις, να περάσουν από το ταμείο, να πληρώσουν τους φόρους τους, να πληρώσουν όσοι έχουν βγάλει τα χρήματα στο εξωτερικό αφορολόγητα. Ήρθε η ώρα να μπει μία τάξη».

«Σήμερα βρισκόμαστε στο εξής παράδοξο» είπε ο Πρωθυπουργός και εξήγησε:

«Έρχεστε όλοι εσείς που κυβερνήσατε τόσα χρόνια και συγκροτήσατε το πλέγμα της διαπλοκής, έρχεστε εσείς που είχατε τη βασική ευθύνη και κάνατε πλάτες σε όλους αυτούς, να τους καλύψετε. Δεν φτάνει που κάνατε πλάτες στους φοροφυγάδες και στη λίστα Λαγκάρντ όταν ήσασταν κυβέρνηση, δεν φτάνει που καλύπτατε τη ασυδοσία των μη αδειοδοτημένων ΜΜΕ, έρχεστε τώρα και προσπαθείτε κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνετε ότι ο ελληνικός λαός έχει ψηφίσει τρεις φορές για να αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο. Πουλάτε και εκδούλευση σε κάποιους κυρίους και τους υπόσχεστε ότι θα καταφέρετε να μας εμποδίσετε».

«Είστε γελασμένοι δεν θα μας εμποδίσετε. Είμαστε αποφασισμένοι και θα βάλουμε τέλος στη διαπλοκή και στη διαφθορά, είτε το θέλετε είτε όχι».

Επίσης ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι «μόλις εξελέγη έσπευσε αμέσως με προσχήματα να παρακωλύσει, να εμποδίσει την εκλογή της ανεξάρτητης αρχής του ΕΣΡ».

«Έγιναν τρεις συνεδριάσεις και στις τρεις η Νέα Δημοκρατία μας είπε ‘δεν θέλουμε να γίνει διαγωνισμός και δεν θέλουμε να συναινέσουμε’. Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα. Αρνείστε να δώσετε συναίνεση γιατί δεν επιθυμείτε να διεξαχθεί διαγωνισμός» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Πρόκειται για ένα είδος θεσμικής έκτροπης. Η συναίνεση δεν είναι μια πολιτική ευχή.  Η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς παραβιάζει μια σαφή συνταγματική της υποχρέωση και αυτό δεν μπορούμε πολιτικά και νομικά να το επιτρέψουμε».

«Κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης, εσείς ειδικά που μας λεγάτε το καλοκαίρι ότι θέλουμε να μείνουμε Ευρώπη και είστε φιλοευρωπαίοι, μιας και μας εγκαλείτε για τον μικρό αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι ηλίθιοι και έχουν κάνει διαγωνισμούς και εμείς είμαστε εδώ που θα ανακαλύψουμε τον τροχό;» τόνισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Μας λέτε ότι θέλετε να μείνουμε Ευρώπη, ακολουθείστε και το παράδειγμα της Ευρώπης. Η Ελλάδα θα παραμείνει ευρωπαϊκή χώρα, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ευρωπαϊκή μπανανία, όπως θέλετε εσείς».

 

 

Διαβάστε επίσης:

Τα συλλυπητήρια του Τσίπρα για τους αδικοχαμένους αξιωματικούς – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ