Ο Παππάς αποδοκίμασε το σχόλιο Νεφελούδη για τα “τανκς των αγροτών” – ΒΙΝΤΕΟ

Αποδοκίμασε εμμέσως πλην σαφώς ο Νίκος Παππάς το σχόλιο του Ανδρέα Νεφελούδη περί “τανκ” των αγροτών .  “Δεν θεωρώ ότι πρέπει να γίνεται τέτοιος παραλληλισμός όπως δεν θεωρώ ότι πρέπει να κλείνουμε τα σύνορα. Πρέπει να αποφεύγονται ακραίες πράξεις” δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας στο MEGA,  ερωτηθείς για όσα είχε γράψει ο γγ του υπουργείου Εργασίας στο Facebook. 

Ο κ. Παππάς ρωτήθηκε και για δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί αγροτών φοροφυγάδων και απάντησε:  “Αν έχει ειπωθεί τέτοιο πράγμα εγώ θα ήθελα να το αποδοκιμάσω . Αν έχει υπάρξει γενική δήλωση ότι οι αγρότες είναι φοροφυγάδες θα ήθελα να το αποδοκιμάσω. Δεν πρέπει να κάνουμε γενικεύσεις” είπε και πρόσθεσε: “Πρέπει όλες οι τοποθετήσεις να είναι ψύχραιμες και να μην γενικεύουμε, να μην θεωρούμε ότι όλος ο κόσμος που κινητοποιείται είναι υποκινούμενος. Αυτό δεν σημαίνει ότι διατυπώνει αιτήμα που είναι δίκαιο να εφαρμοστούν”. 

Παράλληλα έκανε εκ νέου μια έκκληση στους αγρότες να προσέλθουν στον διάλογο και είπε ότι πρέπει αποφεύγονται ακραίες πράξεις, όπως οι εισβολές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τους αγρότες τόνισε ότι “πρέπει να καταλάβουν πως πρέπει να περάσουμε σε σύστημα ενιαίων κανόνων χωρίς να λέμε όμως ότι δεν χρειάζονται βελτιώσεις”.  “Οι θεσμοί πρότειναν το καλοκαίρι να γίνει η εξίσωση άμεσα για τους αγρότες” είπε ο υπουργός Επικρατείας.  

Για το ασφαλιστικό ο κ. Παππάς επισήμανε ότι  “δεν έχει υπάρξει καμία ένσταση σχετικά με τον βασικό πυρήνα της μεταρρύθμισης για το ασφαλιστικό από τους δανειστές” ενώ σημείωσε  πως η πρόταση που έχει καταθέσει η κυβέρνηση είναι εντός του πλαισίου συμφωνίας.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα μπορούσε υπό την πίεση των δανειστών να δεχθεί περικοπή των υψηλών συντάξεων είπε πως “θα ήταν ανεύθυνο να περιγράψει κάποια γραμμή υποχώρησης”. 

Σχετικά με τα σενάρια εκλογών ανέφερε: “Δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε”.

Για τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η κυβέρνηση δέχθηκε κριτική σχετικά με την μεταρρύθμιση από τους ιδιοκτήτες των καναλιών όχι από τους εργαζόμενους, ενώ είπε ότι τα περί συνταγματικότητας ή αντισυνταγματικότητας θα συζητηθούν αύριο στη βουλή. 

Ο κ. Παππάς εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ λέγοντας πως δεν “θέλει να γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και βρίσκει διάφορες προφάσεις εν αμαρτίαις”. Όπως είπε η ΝΔ διεκδικεί να χρησιμοποιήσει το βέτο που της δίνει δικαίωμα το Σύνταγμα για να μπλοκάρει τη διαδικασία για τις άδειες στο ΕΣΡ. 

“Βασικό μας κριτήριο για τις τηλεοπτικές άδειες η διαμόρφωση μιας βιώσιμης αγοράς στο τηλεοπτικό τοπίο”, επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: “Δεν καταλαβαίνω ενώ ο ισχύων νόμος προβλέπει διαγωνισμό αυτός έχει καθυστερήσει τόσο πολύ. Προφανώς ο εξορθολογισμός κάποιους ενοχλεί…”. Mάλιστα είπε χαρακτηριστικά: “Υπάρχει κανάλι που κοιμήθηκε με περιφερειακή άδεια και ξύπνησε με εθνική. Καιρός να μπει μια τάξη”. 

 

 

Διαβάστε επίσης

Σάλος με το σχόλιο Νεφελούδη για τα τανκ – Την παραίτησή του ζητά η ΝΔ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ