Τι είπαν Αβραμόπουλος – Καμμένος για το προσφυγικό

Τον Ευρωπαίο επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο ενημέρωσε σχετικά με την προετοιμασία των πέντε κέντρων προσωρινής διαμονής και των δύο κέντρων μετεγκατάστασης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια συνάντησης τους στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε τον κ. Αβραμόπουλο πως τα κέντρα θα είναι έτοιμα για λειτουργία τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου. Τόνισε επίσης ότι το υπάρχον σύστημα ταυτοποίησης προσφύγων μέσω Eurodac δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τόσο το θέμα της ταυτοποίησης όσο και το θέμα της ασφάλειας και ότι πρέπει να συνδυαστεί με το σύστημα βιομετρικών μετρήσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος πληροφόρησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αντιμετωπίζουν θετικά την προσπάθεια που καταβάλλεται από την ελληνική κυβέρνηση και εξέφρασε την προθυμία ο ίδιος και η Επιτροπή να βοηθήσουν  τη χώρα μας στην αντιμετώπιση του ευρωπαϊκού προσφυγικού προβλήματος.

Ο κ. Αβραμόπουλος  αποδέχθηκε πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας να επισκεφθεί την Ελλάδα με τη θεσμική του ιδιότητα τις προσεχείς ημέρες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή φωτο: twitter (@Avramopoulos )

Διαβάστε επίσης:

Με τον υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ συναντήθηκε ο Μπακογιάννης

Παυλόπουλος: Αν η Ευρώπη χάσει το κοινωνικό της πρόσωπο, χάνει την ψυχή της

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ