• Στα άκρα η κόντρα του Σπίρτζη με το Ποτάμι

  9:45 πμ, Τρίτη 09 Φεβ 2016 9:45 πμ, Τρίτη 09 Φεβ 2016

  Φουντώνει η κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη και του Ποταμιού, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών, ο οποίος χαρακτήρισε «ανέκδοτο» τις κατηγορίες κατά της κυβέρνησης για τους διορισμούς.

  Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 9,89, είπε πως «είναι για γέλια η κριτική από τη Ν.Δ. και το Ποτάμι για τους μετακλητούς» και πρόσθεσε ότι «όπως και σε όλο τον κόσμο, ο αριθμός έχει μειωθεί και οι αμοιβές επίσης, σε βαθμό τέτοιο που δεν μπορούμε να κάνουμε δουλειά».

  Ο κ. Σπίρτζης, αναφερόμενος συγκεκριμένα στο Ποτάμι είπε χαρακτηριστικά: «Να δούμε τι μετακλητούς έχουν στα γραφεία τους, υπάρχουν πολλοί στενοί συγγενείς στελεχών. Να δούμε επίσης πού είναι η κόρη του κ. Θεοδωράκη και μετά να συζητήσουν, να τελειώνει η πλάκα. Δεν κάνει κακό το Ποτάμι, δεν τους κατηγορώ, αλλά δεν μπορούν να κατηγορούν».

  «Μου λένε γιατί άλλαξα τρεις διοικήσεις στις συγκοινωνίες. Την επόμενη μέρα οι δύο ανέλαβαν διευθύνσεις στη ΝΔ και τον τρίτο τον ρώτησαν τρεις φορές αν είναι συγγενής του κ. Μητσοτάκη και ακόμη απάντηση δεν έχω» πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης.

  Η αντίδραση από το Ποτάμι

  Άμεση ήταν η απάντηση του Ποταμιού προς τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, με ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνοντας ότι ο κ. Σπίρτζης έκανε ένα ακόμα λάθος. Αναλυτικά η απάντηση του Ποταμιού.

  «Προς τους Κλουζό της κυβέρνησης

  Άλλο ένα λάθος διέπραξε το πρωί ο κ.Σπίρτζης (πολύ μικρότερο βέβαια από τα λάθη στα οποία μας έχει συνηθίσει).

  Η κόρη του κ. Θεοδωράκη ΔΕΝ είναι μετακλητή υπάλληλος όπως ο ίδιος άφησε να εννοηθεί σε δηλώσεις του.

  Και για να είμαστε πιο σαφείς και κατηγορηματικοί κανείς συγγενής κανενός στελέχους του Ποταμιού δεν έχει προσληφθεί σε θέση μετακλητού υπαλλήλου είτε σε βουλευτή είτε στο Ποτάμι. Ή για να τα πούμε και πιο απλά εμείς δεν έχουμε προσθέσει συγγενείς μας στην λίστα των δημοσίων υπαλλήλων».

  Η απάντηση του Σπίρτζη στο Ποτάμι

  Από τη μεριά του ο υπουργός Μεταφορών, με ανακοίνωση που εξέδωσε απαντά και πάλι στο Ποτάμι ποια είναι η συγγενική σχέση της Δήμητρας Χατζηεμμανουήλ με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Ποταμιού:

  «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

  Θεωρούμε ότι είναι και νόμιμο και ηθικό, όπως άλλωστε γίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, τα πολιτικά κόμματα, οι βουλευτές, οι Υπουργοί, οι ευρωβουλευτές να έχουν ως μετακλητούς υπαλλήλους, στελέχη της απολύτου εμπιστοσύνης τους.

  Επειδή έχουμε δεχθεί πολλή λάσπη, τόσο από το «ΠΟΤΑΜΙ» , όσο και από συνοδοιπόρους του όπως η ΝΔ για το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων και όχι μόνο, δίνουμε τα ΦΕΚ και τις αποφάσεις (ΦΕΚ 811/13/11/2015, απόφαση ΥΠΕΣ αρ. πρωτ: ΔΙΔΚ/Φ.61/14979, απόφαση ΣΤΑΣΥ Α.Π: 6959 16/4/15, ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Α.Π: 6959 16/4/2015, απόφαση ΣΤΑΣΥ 1983 συνεδρίαση 680/30-3-15, ΣΤΑΣΥ Αρ.ΠΡΩΤ: 4313 10/03/15, απόφαση ΣΤΑΣΥ Α.Π: 13456 16/7/14, ΥΠΟΜΕΔΙ ΑΠ: 20633 23/10/2014) και ρωτάμε, το ΠΟΤΑΜΙ και τον κ. Θεοδωράκη:

  Είναι με απόφασή σας διορισμένοι στα γραφεία σας στη Βουλή ως μετακλητοί:

  Ο υπ. Βουλευτής Αττικής και εκπρόσωπος τύπου του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Δημήτρης Τσιόδρας;

  Η κ. Αποστολάκη, η οποία όλως τυχαίως ήταν και εταίρος σας επιχειρηματικός στο PROTAGON;

  Η υποψήφια βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, Μαρία Αντωνιάδου;

  Επίσης ρωτάμε όσον αφορά στην υπάλληλο της ΣΤΑΣΥ, κ. Δήμητρα Χατζηεμμανουήλ, αποσπασμένης στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Γ. Μαυρωτά, ποια είναι η συγγενική σχέση με τον κ. Θεοδωράκη.

  Πώς εξηγούν ότι την απόφαση ενέκρινε ο κ. Παπαθανάσης, τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ και νυν γενικός Διευθυντής της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

  Οι σχέσεις και επαφές του κ Σταύρου Θεοδωράκη με τη ΝΔ, και τον κ. Μητσοτάκη είναι φανερό ότι έχουν ρίζες από πολύ παλιά…».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα