Ο Μπαλτάκος κάνει κόμμα

Την ύπαρξη διερευνητικών συζητήσεων για την δημιουργία δεξιού κόμματος επιβεβαίωσε ο Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ και σημείωσε ότι υπάρχουν ανιχνεύσεις και ζυμώσεις, καθώς κατά την εκτίμησή του υπάρχει ανάγκη για την δημιουργία του, στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο κ. Μπαλτάκος, υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις είναι ήδη προχωρημένες  και ότι στο επόμενο διάστημα των 2-3 μηνών θα μπορούσε να ανακοινωθεί και να είναι έτοιμο για τις επόμενες εκλογές.

Είπε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να είναι επικεφαλής, ενώ ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να είναι αρχηγός ο κ. Φράγκος Φραγκούλης απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι είναι ένα από τα πρόσωπα που θα μπορούσε να είναι αρχηγός.

Αναφερόμενος στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία, κινείται καθαρά στο κέντρο και πρόσθεσε ότι η χώρα έχει ανάγκη ένα δεξιό κόμμα και πως εάν υπάρξει σύμπνοια μεταξύ όσων συζητούν τότε θα δημιουργηθεί ο κομματικός σχηματισμός.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μπαλτάκος επισήμανε ότι με αυτό το κόμμα θα μπορούσε να συνεργαστεί ο Πάνος Καμμένος, εκτιμώντας ότι τα ποσοστά συνολικά ενός δεξιού κόμματος θα φθάσουν στο 10%-12%.

Ο Τάκης Μπαλτάκος, απέκλεισε συνεργασία με την Χρυσή Αυγή, αλλά είπε ότι το υπό συζήτηση νέο δεξιό κόμμα θα μπορούσε να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους της, οι οποίοι κατά την άποψη του δεν είναι ακροδεξιοί αλλά δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της ΝΔ.

Τέλος, έκανε λόγο για ένα κόμμα με πατριωτικό χαρακτήρα, αντιμνημονιακό και τάχθηκε εναντίον της δημιουργίας των hot spots. 

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Διαδικτυακή συζήτηση στο Βερολίνο για το νέο κόμμα του Βαρουφάκη 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ