Μαριάς: Πάνε να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα τεράστιο προσφυγικό Νταχάου

«Οι άνθρωποι μας δουλεύουν» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα στον Realfm 97,8 ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, αναφερόμενος στη στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά το προσφυγικό καταλογίζοντάς τους «υποκρισία» και «κυνισμό» και πρόσθεσε:

«Οι Γάλλοι από τους 24.000 πρόσφυγες που τους αναλογούν προκειμένου να μετεγκατασταθούν στη Γαλλία έχουν πάρει μόνο 90».

«Όπως κι εγώ, έτσι και ο κ. Χρυσόγονος και οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές το τελευταίο τρίμηνο, για να μπούμε στο Στρασβούργο, κάθε μήνα που κάνουμε συνεδριάσεις της Ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου, καλούμαστε να επιδείξουμε τα διαβατήριά μας. Γίνονται διαβατηριακοί έλεγχοι. Δεν υπάρχει Σένγκεν, έχει καταργηθεί και δεν εφαρμόζεται. Τυπικά ανεστάλη η εφαρμογή στην Αυστρία, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στη Σουηδία και στη Δανία. Αυτά όλα ειπώθηκαν επίσημα την προηγούμενη Τρίτη στο Στρασβούργο από την προεδρία την ολλανδική» σημείωσε ο κ. Μαριάς και συνέχισε λέγοντας:

«Πρέπει να βάλουν και το χέρι στην τσέπη αυτοί οι άνθρωποι. Στη Γαλλία αναλογούν περί τα 350 εκατ. ευρώ για να δώσουν για το πακέτο προς την Τουρκία και δεν έχουν δώσει φράγκο. Επομένως, έρχονται τώρα στη Λέσβο και παριστάνουν τους Κήνσορες και λένε να εφαρμόσουμε εμείς τα συμφωνηθέντα».

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι «η Ελλάδα αποτελεί χώρα – ‘μαγνήτη’ για τους πρόσφυγες επειδή έχει τη δυνατότητα να τους χορηγεί έγγραφα τύπου Σένγκεν» και πρόσθεσε:

«Αν δεν φύγουμε από τη Σένγκεν τώρα, και να πάψουμε να αποτελούμε μαγνήτη για τους πρόσφυγες, τότε παραμένοντας στη Σένγκεν, το επόμενο διάστημα θα περνούν περί τον μήνα Μάρτιο, Απρίλιο, 150.000 άτομα τον μήνα από τα νησιά. Οι υπόλοιποι το έχουν πει, τον Μάιο θα κλείσουν και τυπικά τα σύνορα, οι Γάλλοι…».

Ο κ.Μαριάς ανέφερε ότι «εμάς μας συμφέρει να αποχωρήσουμε οικειοθελώς από τη Σένγκεν» συμπληρώνοντας ότι «πάνε να μας μετατρέψουν σε ένα τεράστιο προσφυγικό Νταχάου, το οποίο δεν θα μπορούμε να το διαχειριστούμε και κοινωνικά και οικονομικά…»

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ