Κόντρα στη βουλή για τις κινητοποιήσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα ξέσπασε στη βουλή μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης με φόντο τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τη στάση της κυβέρνησης.

“Δεν είναι μία συνήθης ημέρα. Μπροστά απο το κτίριο της εθνικής αντιπροσωπείας χιλιάδες συμπολίτες διαδήλωσαν εναντίον των απόψεων της οποίας διαρρέει κυβέρνησης σχετικά με το χειρισμό τόσο του ασφαλιστικού όσο και του ασφαλιστικού. Έχουν απόλυτο δίκιο Αν εφαρμοστούν οι κυβερνητικές ιδέες, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες θα αντιμετωπίσουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης, το κυβερνητικό ιδεολόγημα αποτελεί απειλή για την εναπομείναν επίπεδο της ζωής των Ελλήνων”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας και έκανε λόγο για “σχιδοειδές του πράγματος”. “Ενώ η κυβέρνηση διαχέει πλέγμα ιδεών αφενός, συζητά στο κοινοβούλιο αφετέρου δια του πρωθυπουργού και διαπραγματεύεται σε πολυτελές ξενοδοχείο με την τρόικα, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά καλεί την κοινωνία να μετέχει στις διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης και εναντίον των ιδεών της κυβέρνησης. Θα πρέπει να έχουμε στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην κοινωνία” εξήγησε.

“Σήμερα βιώνουμε την κοινωνική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί και στην πολιτική του κατάρρευση. Τίποτα δεν εκδικείται με μεγαλύτερη ένταση και σκληρότητα από μία ελπίδα που διαψεύστηκε γιατί έγινε πασιφανές ότι αυτός που την καλλιέργησε την ελπίδα έλεγε συνειδητά ψέματα”, είπε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.  

Σήμερα έγινε μια μεγαλειώδης συγκέντρωση έξω από τη βουλή από το ΠΑΜΕ. Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι φιλολαϊκές λύσεις μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε. και του καπιταλιστικού συστήματος δεν μπορούν να υπάρξουν” τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, προσθέτοντας ότι για να κερδηθεί κάτι χρειάζεται αγώνας.  

“Το ζητούμενο είναι η δικαιοσύνη στη μοιρασιά. Είναι πια φανερό σε όλους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαζύγιο από την έννοια της δικαιοσύνης” υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης και αναφέρθηκε στα όσα ακούγουνται για “φορολόγηση 50% συν 8% από το πρώτο ευρώ, δηλαδή πάνω από 10% στην πραγματικότητα, δηλαδή πάνω 60% φορολόγηση”. “Ουσιαστικά θα φέρουν πλήρη καταστροφή στην κοινωνία.  Ελπίζουμε η κοινωνία θα πάρει το μάθημά της και να διώξει την καταστροφική κυβέρνηση μια ώρα αρχύτερα. Είναι πια καιρός”, τόνισε.

“Ακούσαμε μία σχιζοφρενική τοποθέτηση του εκπροσώπου της νεοφιλελεύθερης νεοδεξιάς αντιπολίτευσης που υποτίθεται ότι διαφωνεί με την αριστερή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση. Τα χημικά είτε δεξιά είτε αριστερά δεν παύουν να είναι χημικά”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς κάνοντας λόγο για “λεονταρισμούς και υποτιθέμενες κοκορομαχίες από τη Ν.Δ.”. 

“Οι σημερινές συγκεντρώσεις έδειξαν ένα παλμό” σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Καρράς και πρότεινε να υπάρξει πραγματικός διάλογος επί του ασφαλιστικού τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία γιατί “αφαιρούνται όχι μόνο κεκτημένα δικαιώματα, αλλά και η ικμάδα των Ελλήνων εργαζομένων”.

“Γίναμε μάρτυρες ψυχαναλυτικών ασκήσεων επί χάρτου, χρηστομάθειας, νουθεσίας, ηθικοπλαστικών κηρυγμάτων εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η μετάβαση στην είναι σκληρή και επώδυνη διαδικασία αλλά δεν ισοδυναμεί με κολυμβήθρα του Σιλωάμ” απάντησε στην κριτική η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη. “Εσείς δεν ειρωνευόσασταν τον λαό, δεν τον ευτελίζατε και τον λιδωρούσατε τα προηγούμενα χρόνια;” συνέχισε. “Ομαλότητα δεν είναι να φιμώνει μία κυβέρνηση τη φωνή του κόσμου. Αυτό δεν είναι επιτυχία μίας αριστερής κυβέρνησης. Επιτυχία μίας κυβέρνησης είναι να είναι δίπλα με το λαό. Το μεγαλύτερο θέατρο του παραλόγου είναι κάποιοι διαδηλωτές εργατοπατέρες του “ναι” σε όλα να πρωταγωνιστούν στις κινητοποιήσεις”, υπογράμμισε η κ. Βάκη προσθέτοντας πως η κυβέρνηση είναι συμπαγής και στέρεη.

“Ό,τι δεν καταλαβαίνουμε δεν μπορεί να το λέμε σχιζοειδές. Για εμάς οι κινητοποιήσεις δεν είναι ανωμαλία. Σήμερα δεν είναι μία ανώμαλη μέρα. Οι κινητοποιήσεις είναι όπλα στη φαρέτρα της σκληρής διαπραγμάτευσης που κάνει η κυβέρνηση”, απάντησε από την πλευρά της κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και τόνισε ότι η κυβέρνηση επιζητεί τον “ειλικρινή κοινωνικό διάλογο”.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Τσίπρας στην Μέρκελ: Οι διαφωνίες δεν θα πρέπει να αποτελέσουν αφορμή για καθυστέρηση

Κόντρα της Γεροβασίλη με τον Κουμουτσάκο για τη διαπραγμάτευση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ