Χαλάρωση του προγράμματος θα ζητήσει ο Τσίπρας από τη Μέρκελ στο Λονδίνο

Στη Διάσκεψη Δωρητών για τους Σύρους Πρόσφυγες, που πραγματοποιείται σήμερα στο Λονδίνο, θα συμμετέχει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπου θα έχει σημαντικές επαφές και συζητήσεις για το ζήτημα του προσφυγικού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει σειρά διμερών συναντήσεων, ενώ θα πραγματοποιηθεί πολυμερής συνάντηση για την προσφυγική κρίση, στην οποία θα συμμετέχουν η Γερμανίδα Καγκελάριος, ‘Ανγκελα Μέρκελ, ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με βάση τον προγραμματισμό που υπήρχε έως το βράδυ της Τετάρτης, αναμένονται διμερείς συναντήσεις του κ. Τσίπρα με την ‘Ανγκελα Μέρκελ, τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει διμερή συνάντηση και με τον επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, θα ζητήσει, από τη Γερμανίδα Καγκελάριο, τη γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, χωρίς την ύπαρξη θυμάτων όπως χαρακτηριστικά θα πει, αλλά και τη χαλάρωση του Προγράμματος, σε συνδυασμό με το κόστος που λαμβάνει η χώρα από το προσφυγικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι κεντρικό επιχείρημα και βασική θέση της ελληνικής κυβέρνησης στη συζήτηση για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών είναι πως είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, έχει δρομολογήσει ήδη την ολοκλήρωση των δεσμεύσεών της με επιταχυνόμενους ρυθμούς και ότι έως την επόμενη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών θα έχει υλοποιήσει αυτές τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Ταυτόχρονα με αυτή τη θέση επισημαίνει ότι από την πλευρά τους και οι εταίροι θα πρέπει να υλοποιήσουν με τους ίδιους γρήγορους ρυθμούς και τις δικές τους δεσμεύσεις.

Σημειώνεται ότι τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν στο Λονδίνο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης.

 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Θα υλοποιήσουμε τη συμφωνία κρατώντας τις κόκκινες γραμμές 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ