ΠΑΣΟΚ: Τα 6 ψέματα του Κατρούγκαλου “στον ενικό”

Για έξι ψεύδη του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη συνέντευξη του “στον ενικό”.

“Ο Υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος επιδόθηκε κατά την διάρκεια βραδινής τηλεοπτικής εκπομπής σε ρεσιτάλ ψευδών ισχυρισμών για το Ασφαλιστικό. Η δυσχερέστατη θέση στην οποία λόγω των απαράδεκτων προτάσεών του έχει περιέλθει, δεν αποτελεί όμως άλλοθι στην προσπάθειά του να παραπλανήσει συνειδητά την κοινή γνώμη” σημειώνει το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει:

“Αποκαλύπτουμε τα 6 χθεσινά ψέματα του κ. Κατρουγκαλου.

1.Το ψέμα : Οι αναλογιστικές μελέτες που έγιναν το 2011 και το 2013 είναι αναξιόπιστες και τώρα αξιοποιούμε την τεχνογνωσία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας και την Εθνική Αναλογιστική Αρχή.

Η αλήθεια: Η διαλυμένη Εθνική Αναλογιστική Αρχή, επανασυστήθηκε , ενεργοποιήθηκε και αξιοποιήθηκε από το Νοέμβριο του 2009. Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας κλήθηκε αμέσως την ίδια περίοδο στο τέλος του 2009 να αναλάβει με την ομάδα αναλογιστικών μελετών και σε συνεργασία με την Αναλογιστική Αρχή το έργο της εκπόνησης των μελετών. Από τότε δημιουργήθηκε η βάση δεδομένων που δεν υπήρχε πριν, στην οποία στηρίχτηκαν όλες οι μελέτες που ακολούθησαν και αυτές που εκπονούνται σήμερα. Να σημειωθεί ότι όλες οι μελέτες που καταθέσαμε τότε μαζί με τις άλλες 27 ευρωπαϊκές χώρες αξιολογήθηκαν με άριστα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις τεχνικές της ομάδες.

2.Το ψέμα: Δεν μειώνονται οι κύριες συντάξεις.

Η αλήθεια: Μειώνονται ήδη οι νέες συντάξεις για πολλές κατηγορίες που υποβάλλουν αίτηση από 1/7/2015 αλλά και για όλους όσους υποβάλουν αίτηση από την ψήφιση του νέου νόμου και μετά. Για τις υφιστάμενες συντάξεις που μειώθηκαν οριζόντια κατά 2% έως 6% με την αύξηση των εισφορών περίθαλψης προβλέπεται επανυπολογισμός και διατήρηση προσωπικής διαφοράς μέχρι το 2018, σύμφωνα με τη φιλόδοξη προσέγγιση Κατρούγκαλου.

3.Το ψέμα: Το έλλειμμα των Ταμείων που εκτιμάται από τον ίδιο στα 3,5 δις ευρώ για το 2016 θα καλυφθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Η αλήθεια: Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού η επιχορήγηση των Ταμείων για το 2016 είναι μειωμένη κατά 1,1 δίς ευρώ σε σχέση με το 2015.

4.Το ψέμα: Οι αγρότες θα πληρώσουν μόνο 150 ευρώ το χρόνο παραπάνω εισφορές στον ΟΓΑ, γιατί οι περισσότεροι είναι στην 3η κατηγορία σήμερα.

Η αλήθεια: Στην 3η κατηγορία ο αγρότης σήμερα πληρώνει 954,12 ευρώ ετήσια εισφορά και με το σχέδιό του κ. Κατρούγκαλου η εισφορά θα είναι 1516 ευρώ το χρόνο εάν το εισόδημά του είναι μικρότερο από 5.626 ευρώ. Στην περίπτωση που ο αγρότης έχει ένα εισόδημα 8.000 ευρώ η αντίστοιχη ετήσια εισφορά θα είναι 2.156 ευρώ , δηλαδή 126% μεγαλύτερη.

5.Το ψέμα :Οι αγρότες θα έχουν πολύ μεγαλύτερες συντάξεις.

Η αλήθεια: Στον Προϋπολογισμό του 2016 προβλέπεται μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τον ΟΓΑ κατά 100 εκ. περίπου.

6.Το ψέμα: Δεν μειώνονται οι συντάξεις ούτε για τους νέους συνταξιούχους όταν τα ποσά είναι μέχρι 1000 περίπου ευρώ.

Η αλήθεια: Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα ασφαλισμένο του ΙΚΑ με 40 έτη ασφάλισης και 1000 ευρώ αποδοχές τα 5 καλύτερα έτη της τελευταίας 10ετίας όπως υπολογίζονται οι συντάξεις του ΙΚΑ. Με την ακαριαία , χωρίς τη μεταβατική περίοδο που προέβλεπε ο νόμος 3863/2015, διεύρυνση στο σύνολο του ασφαλιστικού βίου και με την καλύτερη δυνατή επικαιροποίηση αποδοχών οι μέσες συντάξιμες αποδοχές θα είναι 850 ευρώ. Παράλληλα με τους νέους συντελεστές για τα 40 έτη που είναι 1,15% για κάθε έτος ασφάλισης ο ανωτέρω εργαζόμενος το 2016 θα έπαιρνε σύνταξη από το ΙΚΑ 960 ευρώ και με το σχέδιο Κατρούγκαλου 775 ευρώ. Αυτό δεν είναι μείωση και μάλιστα 19,3%;”

“Δίκαια επομένως ο κ. Κατρούγκαλος αντιμετωπίζει την λαϊκή κατακραυγή. Τον πήραν όλοι είδηση…” καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

 

Διαβάστε επίσης

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου 

Κατρούγκαλος: Είμαι στρατιώτης της κυβερνητικής πολιτικής – ΒΙΝΤΕΟ

Κατρούγκαλος: 88% των αγροτών πληρώνουν για εισοδήματα κάτω από 2.500 ευρώ – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ