Η Γεροβασίλη κάλεσε σε διάλογο τους αγρότες «χωρίς τελεσίγραφα» – ΒΙΝΤΕΟ

Τη θέση της κυβέρνησης για διάλογο με τους αγρότες επανέλαβε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διαδικασία της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για έναν διάλογο «χωρίς τελεσίγραφα» με τους αγρότες, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι στους αγρότες έχουν διεισδύσει στοιχεία που εμποδίζουν τον διάλογο και επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τις κινητοποιήσεις τους.

Αυτές, οι προσπάθειες δεν θα πρέπει να καρποφορήσουν γιατί δεν βοηθούν τους αγρότες, είπε η εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι ο αγροτικός κόσμος μόνο κερδισμένος θα βγεί από τον διάλογο, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση, ούτε πρόθεση για χρήση κατασταλτικών μέτρων και κάλεσε τους αγρότες να απομονώσουν όσους άμεσα ή έμμεσα υπονομεύουν τον διάλογο.

Οι αγρότες κινητοποιούνται διεκδικώντας να προστατέψουν το εισόδημά τους, είναι πλήρως αντιληπτό και η κυβέρνηση εργάζεται για μια πολιτική που στο πλαίσιο παραγωγικής ανασυγκρότησης θα υπάρξει σχέδιο να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας, είπε η εκπρόσωπος και έκανε λόγο για «ομάδες που θέλουν να τορπιλίσουν τον διάλογο με προβοκατόρικο τρόπο».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις η κ. Γεροβασίλη δήλωσε ότι υπάρχουν οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που εκμεταλλεύονται την αγωνία του αγροτικού κόσμου , θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι η εκμετάλλευση των κινητοποιήσεων δεν σχετίζεται με αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Ταυτόχρονα, η εκπρόσωπος απέκλεισε όλα τα σενάρια που κάνουν λόγο, είτε για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, είτε για διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος, είτε για προσφυγή σε εκλογές.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι στόχος της κυβέρνησης, είναι η διαμόρφωση σταθερού περιβάλλοντος και πιθανές εκλογές θα το υπονόμευαν. Υπό αυτό το πρίσμα , δήλωσε δεν γίνεται καμία συζήτηση για οποιαδήποτε κυβερνητική αλλαγή. Είναι άλλο πράγμα η συναίνεση στα μεγάλα θέματα όπως το προσφυγικό και άλλο πράγμα η διεύρυνση της κυβέρνησης, είπε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι συνολικά, θα ενισχύονταν η διαπραγματευτική θέση της χώρας αν τα άλλα κόμματα συναινούσαν όπως στο ασφαλιστικό.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εκπρόσωπο, προσπαθεί να βάλει τάξη στη χώρα, να αντιμετωπίσει την διαφθορά, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, να μεταρρυθμίσει ένα άναρχο τοπίο ενώ επέκρινε την αντιπολίτευση , η οποία για δεύτερη φορά, όπως είπε αρνήθηκε να συναινέσει στην συγκρότηση του ΕΣΡ, κάτι που αποτελεί συνταγματική υποχρέωση

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ η ενημέρωση της κυβερνητικής εκπροσώπου 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ