• Κεραμέως: Η ΝΔ δεν θα βάζει συνέχεια πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ

  12:58 μμ, Δευτέρα 01 Φεβ 2016 12:58 μμ, Δευτέρα 01 Φεβ 2016

  Στο ενδεχόμενο να βρεθεί η χώρα μέσα σε έναν χρόνο για τέταρτη φορά στις κάλπες, αναφέρθηκε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

  Συγκεκριμένα απαντώντας στο ερώτημα αν πιστεύει ότι θα ήταν χρήσιμο για τον τόπο να έχουμε μία νέα εκλογική αναμέτρηση η κ. Κεραμέως είπε: «Η αλήθεια είναι ότι ο τόπος έχει υποφέρει πάρα πολύ από τις τρεις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Κανείς δεν το θέλει αυτό διότι προφανώς κάθε φορά που γίνονται εκλογικές αναμετρήσεις “παγώνουν” τα πάντα. “Παγώνει” η οικονομία, ούτε κατά διάνοια επενδυτές θα κοιτάξουν την Ελλάδα όσο επιμηκύνεται αυτή η κατάσταση».

  Και πρόσθεσε: «Κι εκεί που πήγαμε λίγο να σταθεροποιηθούμε μετά το φιάσκο του καλοκαιριού και την πιθανή έξοδο από το ευρώ, σαφώς δεν είναι κάτι που εμείς επιδιώκουμε, με την έννοια ότι δεν θεωρούμε ότι είναι προτεραιότητα για τον τόπο αυτή τη στιγμή. Τη στιγμή βεβαίως που θα χάσει ο κ. Τσίπρας τη βουλευτική πλειοψηφία, η οποία σας θυμίζω είναι 153 βουλευτές, φυσικά η ΝΔ θα είναι έτοιμη να διεκδικήσει την εξουσία και να πείσει τους πολίτες ότι πρέπει επιτέλους η χώρα να γυρίσει σελίδα και να σταματήσει αυτή η καταστροφική πορεία που έχει ακολουθήσει η οικονομία μας τον τελευταίο χρόνο».

  Στο ερώτημα ακροατή αν κάθε φορά που η ΝΔ βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση γίνεται αντιμνημονιακή η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος απάντησε: «Νομίζω ότι είναι πολύ άδικη αυτή η κριτική και θα σας πω γιατί. Η ΝΔ δεν ήταν καθόλου αντιμνημονιακή τον τελευταίο χρόνο».

  Και συμπλήρωσε: «Ήταν ξεκάθαρη η θέση της. Θα σας θυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση δεν ψήφισε ούτε ένα νομοσχέδιο, ήταν του “όχι” σε όλα. Αντίθετα η ΝΔ, αυτόν τον τελευταίο χρόνο, ψήφισε αποκρατικοποιήσεις, ψήφισε την απελευθέρωση του φυσικού αερίου, ψήφισε τα μέτρα που αυστηροποιούν το πλαίσιο κατά της φοροδιαφυγής, ψήφισε ό,τι θεωρούσε θετικό. Και φυσικά ψήφισε τη συμφωνία του Αυγούστου και να μην ξεχνάμε ότι αν δεν το είχε κάνει αυτό η ΝΔ αριθμητικά δεν θα περνούσε η συμφωνία. Άρα αν δεν είχε βάλει πλάτη η ΝΔ, παρά το πολιτικό κόστος, η χώρα πιθανώς να μην ήταν σήμερα στο ευρώ.

  «Η ΝΔ θα συνεχίσει να ασκεί υπεύθυνη πολιτική αλλά όχι δεν θα βάζει συνέχεια πλάτη προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να καλύπτει τα ελλείμματα που δημιουργήθηκαν από την εποχή Βαρουφάκη, από το κλείσιμο των τραπεζών, από τα capital controls, από τη φυγή των δισ. ευρώ στο εξωτερικό. Όχι, δεν θα βάζει πλάτη σε αυτά γιατί πρέπει επιτέλους ο τόπος να μπει σε μία σταθερή τροχιά κι αυτή δεν την εξασφαλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς».

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα