Θεοδωράκης: Θα πρέπει να αποφύγουμε τις εκλογές

«Τα δάνεια δε λύνουν το πρόβλημα της χώρας. Πρέπει να γεννάς μεταρρυθμιστικές ιδέες και το Ποτάμι είναι πιστεύω γεννήτορας μεταρρυθμιστικών, ριζικών αλλαγών. Με αφορμή το συνέδριο μας που θα γίνει τέλος Φλεβάρη στο Περιστέρι, θα δώσουμε τον κατάλογο των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα», επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης αποτίμησε την πορεία του κινήματος τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ συζήτησε εκτενώς ζητήματα όπως το ασφαλιστικό, το προσφυγικό, καθώς και την πρόταση του Ποταμιού για διάλυση του κομματικού κράτους.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο συνεργασιών δήλωσε ότι «Δεν θέλουμε να πάμε με τον οποιοδήποτε για να εξασφαλίσω εγώ μια θέση βουλευτή επικρατείας. Δεν πρόκειται αυτό να γίνει. Δεν πρόκειται να βγω βουλευτής από άλλο κόμμα. Εγώ θα επιμείνω στο Ποτάμι, αλλά εάν υπάρχουν δυνάμεις που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις που πιστεύουμε και εμείς τότε να δούμε τη σύμπλευσή μας. Αλλά δεν τις βλέπω αυτές τις δυνάμεις».

Ερωτώμενος για τις κατηγορίες περί διαπλοκής που έχει αντιμετωπίσει το Ποτάμι από την ίδρυσή του επεσήμανε ότι «αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες φούσκες, οι οποίες δημιουργήθηκαν και σχετίζονται με συγκεκριμένα πρόσωπα», ενώ τόνισε ότι κάποιοι «πήραν την ανήθικη απόφαση να πουν ότι αφού δε μπορούμε να πούμε τίποτα για τον Θεοδωράκη ας πούμε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν ενεργεί μόνος του και τον έχει βάλει κάποιος άλλος».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε πάντως ότι «στην πολιτική πρέπει να μιλάς με έργα», καθώς και ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και το Ποτάμι έχουν «δώσει εξετάσεις για το πόσο ανεξάρτητοι» έχουν υπάρξει.

«Το Ποτάμι βγάζει προεκλογικούς αγώνες με κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, και δίνει και λογαριασμό. Τα εκατομμύρια που ξοδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα που τα βρίσκουν; Γιατί ο λογαριασμός δε βγαίνει. Τα λεφτά που παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πολύ λιγότερα από τα λεφτά που σπαταλούν σε διαφημιστικές δαπάνες τα μεγάλα κόμματα».

Αναλυτικά ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε:

Για το Ποτάμι και την ίδρυσή του:

«Η δημιουργία του Ποταμιού ίσως ήταν το πιο παράτολμο πολιτικό βήμα που έχει γίνει, αν σκεφτεί κανείς ότι ξεκινήσαμε πολλοί λίγοι, χωρίς λεφτά, χωρίς διαφημιστές, για να φτιάξουμε κάτι πολύ μεγάλο, σαν να είναι χειροτεχνία. Νομίζω ότι καταφέραμε πολλά, όχι όσο θέλαμε, αλλά πολλά».

«Το αν άξιζε να κάνουμε το Ποτάμι θα το κρίνει η ιστορία, γιατί εμείς μπήκαμε για να αλλάξουμε τα πράγματα. Θεωρώ ότι έχουμε μια θετική συμβολή στα πράγματα, ιδιαίτερα τον προηγούμενο χρόνο στη Βουλή».

Για τις κατηγορίες περί διαπλοκής:

«Στην πολιτική πρέπει να μιλάς με έργα. Εμείς έχουμε μιλήσει με έργα. Πρώτον υπάρχει το παρελθόν μας. Εγώ έχω δώσει εξετάσεις για το πόσο ανεξάρτητος έχω υπάρξει ως δημοσιογράφος. Δεν έχω μπει ποτέ στα σαλόνια της διαπλοκής, δεν υπάρχει τίποτα που να με συνδέει με όλους αυτούς τους ανθρώπους. Αλλά εξετάσεις έχει δώσει και το Ποτάμι και μέσα στη Βουλή».

«Η σύγκρουσή μας ακόμη και σήμερα με μερικούς από τους υπουργούς είναι γιατί εξυπηρετούν τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Μικρά έργα, μεγάλα έργα στους ίδιους πάντα πελάτες. Εμείς τα λέμε. Βέβαια αυτά δεν είναι εύκολο να τα δείτε στην τηλεόραση και στις ελληνικές εφημερίδες γιατί όσο να είναι υπάρχουν και μερικές σχέσεις εξάρτησης».

«Το Ποτάμι έχει καθαρό το κούτελό του. Είναι ένα τίμιο κόμμα, έκανε την πιο ταπεινή προεκλογική εκστρατεία και το Γενάρη και τον Σεπτέμβρη και δε νομίζω ότι κανείς, όσο σκληρός και να είναι μαζί μας, μπορεί να πει το αντίθετο. Δεν έχουμε πουθενά γραφεία, δεν έχουμε αυτοκίνητα, δεν έχουμε στρατιές συμβούλων, δεν έχουμε επαγγελματίες, δεν έχουμε διαφημιστικές εταιρίες. Ποιοι λοιπόν και πώς ενισχύουν το Ποτάμι;».

Για το ενδεχόμενο εκλογών:

«Η κυβέρνηση δεν τα πάει καλά. Είναι το πιο μετριοπαθές που μπορώ να πω. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να γίνουν εκλογές. Εμείς τολμάμε και το λέμε. Πρέπει η κυβέρνηση να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες της η ίδια και αν δεν μπορεί να καταφύγει στη Βουλή για να βρούμε μια άλλη κυβέρνηση».

«Θα πρέπει να αποφύγουμε τις εκλογές γιατί δεν το αντέχει η ελληνική οικονομία. Δεν μπορούμε να χάσουμε την τουριστική περίοδο. Εκτός των άλλων υπάρχουν και εξωτερικοί παράγοντες. Το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, τα προβλήματα που έχουμε με τη δανειακή σύμβαση, δεν μας επιτρέπουν πειραματισμούς. Πολλές φορές πάει η στάμνα στο νερό, μία φορά σπάει. Και αν σπάσει δε ξανακολλάει. Αυτός που τελικά θα σπάσει τη στάμνα θα είναι υπόλογος απέναντι στην ιστορία».

Διαβάστε επίσης:

Τι λέει ο υφυπουργός Μεταφορών για τις αυξήσεις στα εισιτήρια των ΜΜΜ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ