• Σαμαράς: Θα μπορούσα να πω "πηγαίνω σπίτι μου" όμως δεν έχω αυτό το δικαίωμα

  1:29 μμ, Κυριακή 31 Ιάν 2016 1:29 μμ, Κυριακή 31 Ιάν 2016

  Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος υπερασπίζεται την κυβερνητική του πορεία και δηλώνει «παρών» στις πολιτικές εξελίξεις.

  "Ως πρωθυπουργός, έβγαζα τη χώρα από την ύφεση και τα μνημόνια και εκείνοι την ξανάβαλαν. Έβαζα τη χώρα στο δρόμο των φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων και την επανέφεραν στο τέλμα του κρατισμού. Έχω τη μεγάλη αγωνία να ολοκληρωθεί το έργο που ξεκινήσαμε τότε. Και δεν θα εγκαταλείψω στη μέση αυτή την προσπάθεια. Θα βοηθήσω να ολοκληρωθεί. Με όποιον τρόπο χρειαστεί. Θυμάμαι πόσο σκληρά πάλευα να εμποδίσω τα χειρότερα. Πόσα βράδια, έπειτα από εξοντωτική δουλειά, έμεινα ξάγρυπνος για να εμποδίσω τα χειρότερα. Και μαζί έμεναν ξάγρυπνοι και οι συνεργάτες μου. Γιατί κάθε φορά που βλέπατε ένα "σκληρό" μέτρο που παίρναμε τότε δεν βλέπατε τα χειρόερα που αποτρέπαμε. Τώρα τα είδατε τα χειρότερα. Τα έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μας απειλούν ακόμη χειρότερα. Τώρα είμαστε όλοι στρατευμένοι στον αγώνα να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ξαναβάλουμε τη χώρα σε τροχιά εξόδου από την κρίση και εξόδου από την ύφεση" τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

  "Θα μπορούσα να πω σήμερα: Εγώ έκανα το χρέος μου, τώρα πια αναγνωρίζεται η προσφορά μου, συνεπώς πηγαίνω σπίτι μου. Δεν έχω αυτό το δικαίωμα. Μόνο όταν επανέλθει και σταθεροποιηθεί η χώρα στην τροχιά που την είχαμε βάλει, θα θεωρήσω ότι έχω κάνει το χρέος μου" προσθέτει.

  Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ως πεδίο ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού της Ελλάδας "τις μεγάλες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις κατά του λαϊκισμού και του κρατισμού" λέγοντας ότι εκεί μπορούν "να συμπέσουν άνθρωποι που προέρχονται από τον χώρο της Δεξιάς, του Κέντρου ή της Αριστεράς, άνθρωποι που είναι αντίθετοι με τον κρατισμό, άνθρωποι που έχουν αηδιάσει από τον λαϊκισμό και κοιτάνε μπροστά".

  Ο κ. Σαμαράς ασκεί σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τόσο για τους χειρισμούς του στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, όσο και για το μεταναστευτικό. "Το άνοιγμα των συνόρων ήταν λάθος. Οι «απειλές» ότι θα στείλουν «τζιχαντιστές» στην Ευρώπη ήταν έγκλημα! Κατάργησαν την Αμυγδαλέζα ! Και τώρα τους υποχρεώνουν να ν ανοίξουν… σαράντα Αμυγδαλέζες" αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

  Παράλληλα, διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα για θετική πορεία της οικονομίας. "Πως είναι έτοιμη να απογειωθεί; Με τα capital controlς; Με την διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους; Με την επιστροφή στα ελλείμματα και την ύφεση; Με την φυγή των επενδυτών; Με το αντικαπιταλιστικό παραλήρημα του κ. Τσακαλώτου στη Βουλή; Με την εξαφάνιση των αγροτών, των ελευθέρων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων; Έτσι θα απογειωθεί η χώρα; Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές. Δηλαδή σπρώχνουν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες σε απολύσεις ή λουκέτα ή σε μαύρη εργασία. Έτσι θα απογειωθεί η οικονομία;"

  Διαβάστεε επίσης

  Τσίπρας: Η Ελλάδα θα κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα