Θεοδωράκης: Η χώρα να στηριχθεί στο ριζοσπαστικό Κέντρο

Την ανάγκη η χώρα να στηριχθεί στο προοδευτικό ριζοσπαστικό Κέντρο επισημαίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας πως η απόλυτη προτεραιότητα σήμερα είναι οι προοδευτικές ριζικές αλλαγές προς όφελος των πολλών.

“Μιλώ για συγκεκριμένες άμεσες και τολμηρές μεταρρυθμίσεις που έχουμε επεξεργασθεί, τις παρουσιάζουμε σταδιακά και αναλυτικά θα τις συζητήσουμε στο συνέδριό μας στο Περιστέρι στις 26-27-28 Φεβρουαρίου. Αλλαγές που ενώνουν το Ποτάμι με μεγάλα στρώματα και δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. Αυτές οι αλλαγές δεν μπορούν να υπηρετηθούν στο ελάχιστο, σήμερα τουλάχιστον, ούτε από τη συντηρητική ΝΔ ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ του λαϊκισμού” τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής.

“Το Ποτάμι, σε αντίθεση με άλλες δυνάμεις του ευρύτερου κεντρώου χώρου, προτάσσει τη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις έναντι της συμφωνίας για τις διαδικασίες και τα αξιώματα. Οι μεταρρυθμίσεις είναι που μας ενώνουν ή που μας χωρίζουν. Συγκρουόμαστε με τον λαϊκισμό, τον κρατισμό, τον παλαιοκομματισμό, την εθνοκαπηλεία και όλα τα συντηρητικά συμπλέγματα. Η διάλυση του βαθέος κομματικού κράτους είναι για μας νούμερο 1 στόχος. Σήμερα όλοι δέχονται αυτό που το Ποτάμι είπε την πρώτη ημέρα ίδρυσής του. Η χώρα πρέπει να προχωρήσει με συνεργασίες. Όχι όμως με το 4-2-1 της ΝΔ, του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ. Ούτε με το 4-1 των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Προτείναμε σε όλα τα κόμματα ένα δικαιότερο εκλογικό σύστημα. Ζητήσαμε εθνική πολιτική για το Προσφυγικό. Τους καλέσαμε να συνεργασθούμε για ένα αξιοκρατικό και αποτελεσματικό Δημόσιο. Απαντήσεις δεν έχουμε πάρει από κανέναν, πέρα από ευχολόγια και γενικότητες. Περιμένουμε. Πάντως θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι συνεργασίες που προϋποθέτουν να διαλυθεί το Ποτάμι για να ενταχθεί σε ένα άλλο κόμμα δεν συζητάμε. Το Ποτάμι είναι η μαγιά του καινούργιου, δεν θα γίνει το άλλοθι του παλιού” συνεχίζει ο κ. Θεοδωράκης και καταλήγει:

“Παλεύουμε με προοδευτικές δυνάμεις και προσωπικότητες για τη δημιουργία ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος. Η χώρα δεν μπορεί να πηγαίνει από το ένα άκρο του εκκρεμούς στο άλλο. Πρέπει να ισορροπήσει. Και να στηριχθεί στο προοδευτικό ριζοσπαστικό Κέντρο. Έχοντας ως μόνη προτεραιότητα τη δικαιοσύνη, την εργασία, την Παιδεία και όχι τη συντήρηση του κομματικού κράτους και την αποκατάσταση των στελεχών του”.

 

Διαβάστε επίσης

“Πόλεμος” ανακοινώσεων για την επίθεση στο σπίτι του Φλαμπουράρη

Κουτσούμπας: “Καρότο και μαστίγιο” η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους αγρότες – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ