Κουρουμπλής: Θα υλοποιήσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας – ΒΙΝΤΕΟ

“Και θα βγάλουμε την πατρίδα από αυτή τη δίνη και θα υλοποιήσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας” δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής υπογραμμίζοντας ότι όσα έταξε ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα κάνει μέσα σε μια τετραετία.  “Δεν θα υπάρξει καμία μείωση κυρίων συντάξεων και η κυβέρνηση θα πορευτεί αποφασιστικά, θα βγει από αυτό το τούνελ, θα πάμε στη διαπραγμάτευση του χρέους γιατί έχουμε όραμα, έχουμε Ιθάκη και θα φτάσουμε την Ελλάδα στην Ιθάκη που δικαιούται” είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο κ.Κουρουμπλής ήταν κατηγορηματικός σε ό, τι αφορά τις συντάξεις λέγοντας πως πρόκειται για ιερή υπόθεση και πως η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω.  “Εκείνοι που θα είναι εκτεθειμένοι θα είναι εκείνοι που δεν βάζουν πλάτη αυτή την στιγμή. Μπορεί να κάνουν (σ.σ. η αντιπολίτευση) όσο πόλεμο θέλουν στην κυβέρνηση όμως στο θέμα της μη μείωσης των συντάξεων έπρεπε να βάλουν πλάτη και να πουν ότι εδώ είμαστε με την κυβέρνηση” τόνισε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα βγει από αυτή τη δυσκολία κερδισμένη πολιτικά και εκτεθειμένοι θα είναι εκείνοι που επέδειξαν μικροψυχία. 

Παράλληλα, τόνισε ότι κανένας όταν εκλέγεται δεν πρέπει να έχει την αίσθηση ότι είναι μόνιμος σε μια θέση.  “Άλλοι αδημονούν και ακόμα δεν έπεσαν από την κυβέρνηση, θέλουν να ξαναέρθουν να μας σώσουν άλλη μια φορά”.

Αναφερόμενος στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη που είπε “όχι” σε οικουμενική κυβέρνηση, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε: “Με την οικογένεια με χωρίζουν πάρα πολλά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη πολιτική ζωή της χώρας τα τελευταία 50 χρόνια, αλλά ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αποσαφηνιστεί πλήρως ότι είναι ένας ακρονεοφιλελεύθερος πολιτικός” Ο κ Κουρουμπλής τον κατηγόρησε ότι δεν αγωνιά για τον ιδιωτικό τομέα , αλλά για τον κερδοσκοπικό χώρο του ιδιωτικού τομέ και πρόσθεσε: “Πιστεύει μέσα από τη λογική του νεοφιλελευθερισμού ότι πρέπει οι μισθοί να πάνε 200 ευρώ για να πάει καλά η οικονομία. Εγώ ρωτάω να το δεχτώ. Πέντε χρόνια που μείωνε μισθούς και συντάξεις πήγαινε καλά η οικονομία;”

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ των κινητοποιήσεων και ότι καλά κάνουν πολίτες και διεκδικούν. “Αυτό είναι και ένα μήνυμα προς τους έξω. Ότι την κυβέρνηση δεν μπορούν να την πιέζουν όπως νομίζουν, ούτε ο κ Τόμσεν ούτε η κ. Μέρκελ ούτε ο κ. Σόιμπλε. Ότι υπάρχει μια κοινωνία που βρίσκεται σε εγρήγορση” ανέφερε, ενώ σχολιάζοντας τις κινητοποιήσει των αγροτών σημείωσε: “Αυτοί που βγαίνουν στους δρόμους και φωνάζουν για τα δικαιώματα των αγροτών, αυτοί οι πατέρες , δεν ξέρω τι έκαναν μέχρι σήμερα για να οργανώσουν το συνεταιριστικό κίνημα και να αναλάβουν τη διακίνηση των προϊόντων ώστε να χτυπηθεί ο μεσάζοντας και να αμειφθεί ο αγρότης”.

 

Διαβάστε επίσης

 Έτοιμος να συζητήσει βελτιώσεις στο ασφαλιστικό των αγροτών δηλώνει ο Κατρούγκαλος

Τσακαλώτος: Τότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ