Παυλόπουλος: Επικίνδυνα πολιτικά βαρομετρικά χαμηλά πάνω από την ΕΕ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν το προσφυγικό.

«Πρέπει να πάψουμε να ζούμε με δύο εικόνες, η μία είναι η εικόνα των παιδιών που πνίγονται στο Αιγαίο και η άλλη είναι ο φόβος να εγκλωβιστούν στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τραγικά λάθη, εμείς θέλουμε να προτείνουμε κάποιες λύσεις.Και επειδή ξέρω και το ενδιαφέρον σας για το συγκεκριμένο θέμα και την επιρροή σας και στους ευρωπαϊκούς κύκλους ήρθα να σας πω την πρότασή μας, μια πρόταση δέκα σημείων» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.

«Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να υποστείλουμε τη σημαία της κριτικής αν και η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δουλέψουμε όλοι μαζί για να λύσουμε αυτό μεγάλο πρόβλημα» πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Είναι γνωστό ότι πάνω από την ΕΕ και κατ’ επέκταση πάνω από τον τόπο μας πλανώνται δύο εξαιρετικά επικίνδυνα πολιτικά βαρομετρικά χαμηλά, το οικονομικό και το προσφυγικό. Και τα δύο αυτά θέματα είναι υπαρξιακά για την ΕΕ» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

«Είναι εξαιρετικά άδικο να υφίσταται η Ελλάδα και ο λαός της – με τόσες θυσίες που έχει κάνει – κριτική, από ορισμένους μεμονωμένους, ευτυχώς, εταίρους. Ευτυχώς, και πάλι, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αντιλαμβάνονται την τεράστια προσπάθεια του Ελληνικού Λαού, το τονίζω.» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

 

Δείτε επίσης:

Παπαδημούλης: Μικρότερη Σένγκεν σημαίνει καθόλου Σένγκεν – ΒΙΝΤΕΟ

Μουζάλας: Δεν είναι επίσημη άποψη της Κομισιόν η έξοδος από την Σένγκεν – ΒΙΝΤΕΟ

Το προσφυγικό στο επίκεντρο της συνάντησης του Παυλόπουλου με τον Τόμας Μπαχ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ