Το αστείο του Τσίπρα στον Αναστασιάδη – ΦΩΤΟ

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, για την τριμερή των δύο χωρών με το Ισραήλ, πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είχε θερμή υποδοχή από τον Νίκο Αναστασιάδη. Ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις συχνές συναντήσεις των δύο ανδρών σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, αστειεύτηκε με τον Κύπριο πρόεδρο, λέγοντας του χαμογελώντας: «Σας βλέπω πιο συχνά από τους υπουργούς μου».

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν χωριστές συναντήσεις του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Βενιαμίν Νετανιάχου, ενώ αμέσως μετά οι τρεις ηγέτες θα βρεθούν σε κοινή σύσκεψη, στην οποία θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα των υδάτινων πόρων.

Ο Kύπριος κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την τριμερή ως «την κορύφωση μιας προσπάθειας συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2014».

Όπως είπε, θα συζητηθούν πολύ συγκεκριμένα θέματα, που αφορούν την ενέργεια, τον τομέα των μεταφορών, του τουρισμού, των υδάτινων πόρων και ευρύτερα τον οικονομικό τομέα. Αναμένεται, είπε, να προκύψει και η σύσταση μιας ειδικής Επιτροπής, η οποία θα παρακολουθεί τα όσα έχουν συμφωνηθεί, ώστε μέχρι την επόμενη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες, να υπάρξουν πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα, όπως αυτά θα αποφασιστούν σήμερα σε πολιτικό επίπεδο. 

 

 

 

Πηγή Usay.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Η υποδοχή του Αναστασιάδη στον Τσίπρα – ΦΩΤΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ