Κόντρα του υπουργείου Εσωτερικών με τον Άδωνι για τους μετακλητούς

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή έναν πίνακα με τον αριθμό των μετακλητών στο Δημόσιο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Χθες στην δευτερολογία του ο Τσίπρας είπε ότι εμείς είχαμε 1.200 ενώ αυτοί 600 μετακλητούς. Ιδού ο επίσημος πίνακας!» έγραψε ο κ. Γεωργιάδης στο twitter και ανέβασε τον παρακάτω πίνακα:

Η απάντηση του υπουργείου

Για “ρεσιτάλ υποκρισίας, φθηνού λαϊκισμού” και γκαιμπελισμό κατηγορεί τον Άδωνι Γεωργιάδη το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η ανάρτηση «βρίθει από ψεύδη, ανακρίβειες και συκοφαντίες», αποδεικνύοντας ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης «παραμένει πιστός θιασώτης του γκαιμπελισμού και της ακροδεξιάς σχολής της πολιτικής επικοινωνίας, σύμφωνα με την οποία “πες, πες, πες, στο τέλος κάτι μένει”».

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο Άδωνις Γεωργιάδης παραβλέπει ότι οι μετακλητοί υπάλληλοι στα γραφεία του πρωθυπουργού, των υπουργών, στις γενικές και ειδικές γραμματείες, ανέρχονται σε 643, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών και επιστημονικών συμβούλων και συνεργατών. «Αυτός -και μόνο αυτός- είναι ο αριθμός των εργαζομένων που προσελήφθησαν με την ιδιότητα των μετακλητών υπαλλήλων στις παραπάνω θέσεις, από την σημερινή κυβέρνηση», διαβεβαιώνεται στην ανακοίνωση.

Οι υπόλοιποι 1.258 από το σύνολο των 1.901 μετακλητών (Δεκέμβριος 2015) εργάζονται στη Βουλή, σε γραφεία βουλευτών όλων των κοινοβουλευτικών πολιτικών δυνάμεων, καθώς και στην Αυτοδιοίκηση, διευκρινίζει το υπουργείο. «Εάν τους θεωρεί πολλούς, θα πρέπει προφανώς να αναζητήσει πόσοι μετακλητοί, απασχολούνται στα γραφεία των εκλεγμένων με το κόμμα του, δημάρχων και περιφερειαρχών», προσθέτει.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε, τον Δεκέμβριο του 2014, 649 μετακλητούς υπαλλήλους και 524 ειδικούς και επιστημονικούς συμβούλους και συνεργάτες, στα γραφεία του πρωθυπουργού, των υπουργών, στις γενικές και ειδικές γραμματείες, δηλαδή συνολικά 1.173, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με όσους υπηρετούν σήμερα στις ίδιες θέσεις, σημειώνει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Ενημέρωση της Ομάδας Εργασίας στις Βρυξέλλες για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση

Οι δηλώσεις Τσίπρα-Νετανιάχου – Τι περιλαμβάνουν οι διμερείς συμφωνίες – ΒΙΝΤΕΟ

Η δήλωση του Μητσοτάκη για την θεατρική παράσταση με κείμενα του Ξηρού

σχολίασε κι εσύ