Κατρούγκαλος: Το νέο σύστημα δίνει ελπίδα για το μέλλον – ΒΙΝΤΕΟ

Για “αντεστραμμένη πραγματικότητα” έκανε λόγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος απαντώντας σε όσα ακούστηκαν από την αντιπολίτευση για την πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Οι Έλληνες που μας ακούν από τα σπίτια τους δεν έγιναν σοφότεροι . Δεν ακούσαμε προτάσεις. Η κριτική που ακούστηκε στους μόνους που έχουν προτάσεις, δηλαδή σε εμάς, δεν ήταν επί των προτάσεών μας, τόνισε ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στη βουλή.

Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι τα αποθεματικά των ταμείων κατασπαταλήθηκαν ενώ θα μπορούσαν να αποτελέσουν σωσίβιο κατά την εποχή της κρίσης ενώ απαντώντας στην αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη που επικαλέστηκε τον Τάσο Γιαννίτση, είπε ότι ο πρώην υπουργός στο πρόσφατο βιβλίο του γράφει  ότι “η περίοδος από το 2010 μέχρι τότε που πήραμε την κυβέρνηση όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα αλλά επιβάρυνε τα ελλείμματα των ταμείων κατά 33%”.

Η δική μας μεταρρύθμιση εφαρμόζει κανόνες ισονομίας και δικαιοσύνης, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος και απευθυνόμενος στη ΝΔ είπε ότι έκανε “ενοποιήσεις – Ποτέμκιν”.

Το ΙΚΑ δίνει 930 διαφορετικές συντάξεις, είπε. Εμείς θέλουμε ένα Ταμείο γιατί χρειάζονται ενιαίοι κανόνες ισότητας για όλους τους Έλληνες.  Θέλουμε όλοι οι μισθωτοί και οι αυτοαπασχολούμενοι να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Θεσπίζουμε ίδιους κανόνες για όλους.  Γιατί να επιβαρύνονται μόνο οι μισθωτοί; διερωτήθηκε ο κ. Κατρούγκαλος. 

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι όποιος Έλληνας έχει μισθό κάτω των 1000 ευρώ επωφελείται από το σχέδιο της κυβέρνησης, και στις εισφορές που θα πληρώσει και στη σύνταξη που θα πάρει. Για πρώτη φορά όλοι οι Έλληνες συνταξιούχοι θα είναι μιας ταχύτητας, χωρίς να υπάρχουν διαφορές, συμπλήρωσε. Παράλληλα, για τους ελεύθερους επαγγελματίες ανέφερε ότι όσοι βγάζουν κάτω από 12.000 ευρώ θα έχουν όφελος και σε καμία περίπτωση  δεν θα δουν αύξηση άνω του 25%.

 

Μας σέβονται γιατί για πρώτη φορά πήγαμε με δική μας πρόταση στη διαπραγμάτευση. Δεν κάναμε τα μεταφρασμένα κείμενα νόμους, συνέχισε ο υπουργός.  Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να μειωθούν οι συντάξεις  και είπε ο΄τι όποιος λέει να μειώσουμε τις εισφορές, λέει να κόψουμε τις συντάξεις

Το νέο σύστημα για το ασφαλιστικό δίνει μια ελπίδα για το μέλλον. Όσο ανεβαίνει η οικονομία, τόσο θα ανεβαίνει και η εθνική σύνταξη, τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε.  “Δεν πάμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο. Θέλουμε να μοιράσουμε μια μικρότερη πίτα με δικαιότερο τρόπο. Δίνουμε ελπίδα ότι και ο σημερινός εργαζόμενος θα πάρει αύριο σύνταξη, κατέληξε.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Η αναφορά του Μητσοτάκη στον Γιαννίτση και η αντίδραση του Καμμένου – ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Πρόχειρο και μη κοστολογημένο το σχέδιο της κυβέρνησης

Τσίπρας: Καλούμαστε να καθαρίσουμε τα δικά σας άπλυτα

Γεννηματά: Πάρτε το πίσω τώρα το σχέδιο για το ασφαλιστικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ