Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση κάνει ένα εισπρακτικό ντου στο ασφαλιστικό – ΒΙΝΤΕΟ

Πυρά κατά της κυβέρνησης εκτόξευσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στην προ ημερησίας συζήτηση για το ασφαλιστικό ενώ έκανε εκτενή αναφορά στους αγρότες. 

«Σταματήστε να τους κοροϊδεύετε και πείτε τους την αλήθεια. Οι αγρότες δεν είναι στην εποχή της ασπρόμαυρης τηλεόρασης όπως ίσως νομίζετε. Γιατί είδα μερικούς βουλευτές σας που προσπάθησαν να τους προσεγγίσουν σε ένα στιλ «δεν τρέχει και τίποτα – εμείς θα αποφασίζουμε – εσείς θα πληρώνετε – και πάλι φίλοι είμαστε». Και βέβαια έφυγαν κακήν κακώς από τα μπλόκα. Ζητήστε λοιπόν συγνώμη από τους αγρότες. Τους υποσχεθήκατε τα πάντα χωρίς να έχετε σχέδιο για τίποτα. Δεν θα τους ξεγελάσετε με χάντρες. Κατάλαβαν ότι τους εξαπατήσατε για να πάρετε την εξουσία. Βλέπουν τον τρόπο που πολιτεύεστε. Ξέρουν για τις σπατάλες σας για το κομματικό σας κράτος, για τις χιλιάδες των μετακλητών σας υπαλλήλων», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού

Ο κ .Θεοδωράκης είπε ότι το Ποτάμι έχει μια πρόταση για να εξοικονομηθούν – όπως ανέφερε- περισσότερα από 100 εκατομμύρια μέχρι το τέλος της χρονιάς.

«Επειδή είπε ο κ.Τσίπρας ότι ψάχνει ισοδύναμα και θέλει προτάσεις Καταργήστε τώρα με έναν νόμο και ένα άρθρο τον νόμο Τσοχατζόπουλου που το 1985 μετέτρεψε τα πολιτικά γραφεία των υπουργών σε δημόσιες υπηρεσίες. Αυτή είναι η δική μας συγκεκριμένη και άμεσα εφαρμόσιμη πρόταση. Μια πρόταση προς όλα τα κόμματα εξουσίας – που εξέθρεψαν το κομματικό κράτος – αλλά βεβαίως κυρίως προς την κυβέρνηση».

«Με μια τροπολογία διπλασιάσατε τις διοικήσεις δημόσιων οργανισμών. Φέρτε λοιπόν τροπολογία που θα καταργεί τις στρατιές των συμβούλων και εμείς θα την ψηφίσουμε. Θα είναι και ένα μήνυμα προς την κοινωνία. Περιορίζουμε το κομματικό μας κράτος για το ασφαλιστικό. Αντέχετε; Ή θα επιμείνετε στο αντίστροφο μήνυμα: Όλα θυσία στο κομματικό κράτος; Τα ξέρουν λοιπόν όλα αυτά οι αγρότες. Και δεν θα υποχωρήσουν με καλοπιάσματα και χτυπηματάκια στην πλάτη. Μόνο εμείς – η Ελλάδα – 1.5 χρόνο μετά την έναρξη εφαρμογής της νέας ΚΑΠ δεν έχουμε ακόμη ορίσει ποιοι είναι οι ενεργοί αγρότες – οι κατ επάγγελμα αγρότες. Ποιοι είναι δηλαδή οι δικαιούχοι των επιδοτήσεων, των ενισχύσεων, οι δικαιούχοι κοινοτικών προγραμμάτων και φορολογικών προνομίων. Απαντήσεις θέλουν οι αγρότες, πράξεις και όχι νέες υποσχέσεις», συνέχισε. 

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι η πολιτική τάξη της χώρας δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, καθώς τα κόμματα εξουσίας και τα κόμματα της άρνησης υπερασπίστηκαν μαζί ένα αδιάφανο πελατειακό σύστημα και μαζί  πολέμησαν τις λίγες δειλές προσπάθειες μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού. «Ήσασταν μαζί κύριοι της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις διαδηλώσεις εναντίον της πρότασης Γιαννίτση. Στις αντιδράσεις πρωτοστατούσαν πάντα και οι συντεχνίες, οι κομματικοί σας πελάτες. Κοινός στόχος; Ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξουμε σήμερα και άσε τις επόμενες γενεές στην τύχη τους», επισήμανε.

«Η κυβέρνηση με σοφιστείες και τεχνάσματα κάνει ένα εισπρακτικό ντου στο ασφαλιστικό. Μεταθέτοντας στο μέλλον τις ριζικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη. Μία πραγματική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος πρέπει να σκέφτεται πρωτίστως τους σημερινούς εργαζόμενους και μελλοντικούς συνταξιούχους. Η κυβέρνηση με την πρόταση της τιμωρεί αυτόν που είναι ειλικρινής στη φορολογική του δήλωση και ωθεί στη φοροδιαφυγή τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν εισόδημα από 15.000 ως 70.000 ευρώ», υπογράμμισε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης, βλέπει την κοινωνική δικαιοσύνη ως εξής: «Δεν έχει καμία σημασία πόσο χαμηλά θα πέσει το βιοτικό επίπεδο κάποιου, αρκεί να πέσει όλων! Να πάει όλη η κοινωνία προς τα κάτω! Θυσιάζετε τους ελεύθερους επαγγελματίες για να μην θυσιάσετε το πελατειακό σας κράτος. Ακούμε συνέχεια τους υπουργούς να λένε «αν δεν θέλουμε να κόψουμε συντάξεις, πρέπει να αυξήσουμε τις εισφορές». Εμείς λέμε:Αν δεν θέλουμε να κοπούν οι συντάξεις να κοπούν οι σπατάλες από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να μειώσετε τις δαπάνες του Κράτους, που αρνείσθε πεισματικά να το κάνετε!»

«Το ασφαλιστικό χρειάζεται γενναίες αλλαγές και όχι εισπρακτικές τσαπατσουλιές. Μεταρρύθμιση για τις νεότερες γενιές. Το σχέδιο Κατρούγκαλου φορτώνει εξ ολοκλήρου τα βάρη της κρίσης στις επόμενες γενιές. Το ασφαλιστικό είναι στην Ελλάδα ένα φαγοπότι που ο καθένας παραγγέλνει για τον εαυτό του τα πιο ακριβά και στο τέλος όλοι δείχνουν προς την πόρτα λέγοντας «τον λογαριασμό θα τον πληρώσει η κοπέλα που μόλις μπαίνει». Και εμείς αυτό το ασφαλιστικό δε θα το στηρίξουμε. Ο τόπος θέλει δυναμική οικονομία, κοινωνική συνοχή και ένα ασφαλιστικό που δε θα γεννά νέες ανισότητες αλλά θα απελευθερώνει τις δυνάμεις της εργασίας», κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

 

 

Διαβάστε επίσης

Η αναφορά του Μητσοτάκη στον Γιαννίτση και η αντίδραση του Καμμένου – ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Πρόχειρο και μη κοστολογημένο το σχέδιο της κυβέρνησης

Τσίπρας: Καλούμαστε να καθαρίσουμε τα δικά σας άπλυτα

Γεννηματά: Πάρτε το πίσω τώρα το σχέδιο για το ασφαλιστικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ