• Μητσοτάκης: Καμία συναίνεση στο ασφαλιστικό

  8:16 πμ, Τρίτη 26 Ιάν 2016 8:16 πμ, Τρίτη 26 Ιάν 2016

  Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

  Μια νέα αντιπολιτευτική τακτική θα επιχειρήσει να ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του ομιλία ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Bουλή και μάλιστα σε προ ημερησίας συζήτηση.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ, εκτός από το δριμύ κατηγορώ που θα εξαπολύσει εναντίον της κυβέρνησης, θα κάνει και αυτοκριτική για τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν όπου το ασφαλιστικό έμπαινε κάτω από το χαλί. «Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας» τόνιζαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του προέδρου του κόμματος.

  Παράλληλα, θα κατηγορήσει προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας την πολιτική που ακολούθησε «καταστροφική για τον τόπο», καθώς στοίχισε 1,8 δισ. ευρώ και είναι ο λόγος που η κυβέρνηση προχωρά σε περικοπές στις συντάξεις και ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό. Θα κλείσει την πόρτα της συναίνεσης για το επίμαχο ζήτημα, υπενθυμίζοντας στον Αλέξη Τσίπρα την στάση του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, όπου δεν ψήφισε καμία μεταρρύθμιση.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις δύο βασικές παρεμβάσεις που έγιναν επί υπουργίας Δημήτρη Σιούφα, αλλά και από την Φάνη Πάλλη Πετραλιά με τη δραστική μείωση και ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων. Ωστόσο και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν πρόκειται να αναφερθεί σε συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά θα περιγράψει το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

  Στην Συγγρού εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε την προ ημερησίας συζήτηση με στόχο την πόλωση του πολιτικού κλίματος, κάτι που φάνηκε και στην ομιλία του την Κυριακή. Γι' αυτό τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση δεχθεί. Στόχος του είναι να αποφύγει τον λαϊκισμό, αλλά όπως σημειώνουν συνεργάτες του, όλα θα εξαρτηθούν από την στάση που θα κρατήσει ο πρωθυπουργός.

  Ανησυχία για το προσφυγικό

  Tην αμέριστη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στην Λευκωσία.

  Σε δηλώσεις, του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μια πολύ ουσιαστική συζήτηση και ενημέρωση για τις εξελίξεις στο κυπριακό ζήτημα. Επανέλαβε, για άλλη μία φορά, την αμέριστη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις προσπάθειες του Προέδρου και όλου του κυπριακού λαού για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό ζήτημα».

  Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια για το γεγονός ότι η Κύπρος εξέρχεται του μνημονίου εντός των επόμενων δύο μηνών. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι συζήτησαν, επίσης, και τις γενικότερες εξελίξεις στην ευρύτερη περιφέρεια, εκφράζοντας ανησυχίες για τις εξελίξεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα.

  Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε δε «το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η Τουρκία δεν φαίνεται να τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ως προς την ανάγκη περιορισμού των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς το Αιγαίο».

  Πηγή: Real.gr

  Δείτε επίσης:

  Προτάσεις από τη ΝΔ θα απαιτήσει ο Τσίπρας

  Τσοβόλας: Να ποιοι υπερχρέωσαν τη χώρα

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα