Κουτσούμπας: Νέο κάλπικο δίπολο…

Για στήσιμο ενός «νέου κάλπικου δίπολου “κεντροαριστερά” με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ και “κεντροδεξιά” με βασικό πόλο τη ΝΔ μετά και την εκλογή του Μητσοτάκη», μίλησε σήμερα από τον Άγιο Νικόλαο σε συνεστίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Λασιθίου ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρης Κουτσούμπας, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη.

Ο κ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι «το ΚΚΕ δεν στριμώχνεται από τα δίπολα» και αφού ανέφερε ότι αυτές τις ώρες που εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες ξεσηκώνονται σ’ όλη την Ελλάδα για να εμποδίσουν τη νέα σφαγή στο ασφαλιστικό «που τώρα έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», όπως επισήμανε, είναι σε εξέλιξη και οι διεργασίες για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος. Μάλιστα, εκτίμησε ότι μοναδικός στόχος είναι να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια που δυναμώνει, να μην φτάσει να συναντηθεί στο δρόμο του αγώνα με την ανατρεπτική πολιτική πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Επίσης, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «ψεύτικα διλλήματα “αριστερά ή δεξιά”, αφού τους τέλειωσε το “μνημόνιο – αντιμνημόνιο”», όπως είπε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για στήσιμο με νέες κόντρες, λέγοντας πως «γι’ αυτό τις στήνουν, γι’ αυτό ανταλλάσουν δήθεν βαριές κουβέντες, για να κρύψουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, έχουν την ίδια στρατηγική που τσακίζει το λαό».

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, εξαπολύοντας επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σημείωσε «ότι υπηρετούν τον ίδιο αντιλαϊκό στόχο, την καπιταλιστική ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, η οποία προϋποθέτει το διαρκές τσάκισμα του λαού».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην κυβέρνηση, είπε ότι τώρα με το σχέδιο της, ολοκληρώνει το έγκλημα στην κοινωνική ασφάλιση.

Για τη ΝΔ είπε ότι «στο μυαλό της έχει την πιο γρήγορη υλοποίηση μέτρων στήριξης της ανάκαμψης για λογαριασμό του κεφαλαίου».

Ακόμη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως υλοποιεί ακριβώς με συνέπεια την αντιλαϊκή συμφωνία, το βάρβαρο μνημόνιο που υπέγραψε, κάνοντας λόγο για «βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το κρίσιμο δεν είναι τι επιλέγει το κεφάλαιο στη χώρα μας -τα κάλπικα δίπολα ή τη συναίνεση-, αλλά το τι επιλέγει να κάνει η ίδια η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα».

Στη συνέχεια τόνισε πως το ΚΚΕ δεν μπαίνει στο κάδρο της αστικής «συναίνεσης», γιατί δεν θέλει ο λαός να υπογράψει τη σφαγή του, σημειώνοντας ακόμη ότι «το ΚΚΕ δεν στριμώχνεται από τα δίπολα».

Αφού επανέλαβε ότι το ΚΚΕ έχει σταθερές, ξεκάθαρες θέσεις που απευθύνονται στον ελληνικό λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα, προσέθεσε: Μέσα στο λαό βάζουμε τις θέσεις μας σε δοκιμασία, ακόμη κι όταν ξέρουμε ότι ορισμένες απ’ αυτές τις θέσεις ίσως δεν είναι ακόμα έτοιμος να τις αποδεχτεί ο εργαζόμενος λαός, συμπληρώνοντας πως το ΚΚΕ δεν είπε ούτε θα πει ψέματα και ότι μιλάει καθαρά και ντόμπρα.

Επίσης, ο γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι οι μεγάλες πετυχημένες πανελλαδικές πανεργατικές, πανϋπαλληλικές απεργίες του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη μπορούν να δημιουργηθούν με καλύτερες προϋποθέσεις οργάνωσης, ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, ενίσχυσης της λαϊκής συμμαχίας. Αρκεί, όπως συμπλήρωσε, ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του, να την κάνει δύναμη αγώνα κι ανατροπής.

Τέλος, αναφερόμενος στους αγρότες, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «στα μπλόκα του αγώνα η φτωχή αγροτιά απαντά στον πόλεμο που της έχει κηρύξει η ΕΕ και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που μαζί με την ΚΑΠ τώρα η κυβέρνηση, με το φορολογικό και το ασφαλιστικό, έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους».

Διαβάστε επίσης:

Μπαλάφας: Το σύστημα της διαπλοκής δεν ελέγχει πλέον τις εξελίξεις

Φραστική επίθεση από Έλληνες του Βερολίνου στον Κοτζιά – ΒΙΝΤΕΟ

Έντονο επεισόδιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με αγρότες: Όχι μαγκιές σε μένα… – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ