ΝΔ: Όχι στο κλείσιμο των δρόμων

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις η ΝΔ έχει πάρει ξεκάθαρη θέση χαρακτηρίζοντας δίκαια τα αιτήματα τους, ωστόσο είναι αντίθετη με το κλείσιμο των δρόμων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις συναντήσεις που είχε τόσο με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όσο και με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, τόνισε πως οι κινητοποιήσεις δεν θα πρέπει να διαταράσσουν την κοινωνία και την οικονομία. Παράλληλα, μίλησε για λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων που «καβάλησαν το κύμα της οργής και ανέβηκαν στα τρακτέρ και τώρα θερίζουν τους ανέμους που έσπειραν», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στη Συγγρού δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε όλες τις κοινωνικές τάξεις λόγω των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό και ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τις δικές τους εναλλακτικές προτάσεις στην συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Ήδη, βουλευτές της ΝΔ έχουν συναντηθεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με αντιπροσωπείες των αγροτών και κτηνοτρόφων, ενώ θα υπάρξει και νέος κύκλος επαφών με τους νέους τομεάρχες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή στους βουλευτές της περιφέρειας να πάνε στα μπλόκα, αλλά να μην επαναληφθούν εικόνες του παρελθόντος όπου «γαλάζια» κοινοβουλευτικά στελέχη ανέβαιναν πάνω στα τρακτέρ.

Με αυτό τον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει την αλλαγή της αντιπολιτευτικής στρατηγικής και της νοοτροπίας που επιθυμεί να ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, αποφεύγοντας τον λαϊκισμό και καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων.

Την Κυριακή το απόγευμα ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα ταξιδέψει για την Κύπρο όπου θα την πρώτη του επίσημη επίσκεψη εκτός ελληνικών συνόρων. Την Δευτέρα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και με τους αρχηγούς των κομμάτων.

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Να μην χάσουμε την τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ