Κακλαμάνης: Οι διευρύνσεις πρέπει να ξεκινούν από κάτω προς τα πάνω

«Οι διευρύνσεις για να έχουν τύχη εκλογική πρέπει να ξεκινούν από κάτω προς τα πάνω και όχι από πάνω προς τα κάτω» τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή στον Realfm 97,8 απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει περίπτωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμπορευτεί με κόμματα ή βουλευτές άλλων κομμάτων.

«Εγώ είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Σας το λέω δημόσια και αυτή θα είναι η θέση μου οσάκις θα χρειαστεί να μιλήσω είτε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, είτε στην Πολιτική Επιτροπή ότι οι διευρύνσεις για να έχουν τύχη εκλογική πρέπει να ξεκινούν από κάτω προς τα πάνω και όχι από πάνω προς τα κάτω. Πρώτα πρέπει να παρουσιάσεις την πολιτική σου η οποία θα προσελκύσει ευρύτερες κοινωνικές μάζες που δεν σε είχαν ψηφίσει μέχρι τις δύο προηγούμενες εκλογές και μετά πας στην ονοματολογία. Και μάλιστα η ονοματολογία δεν μπορεί να είναι απόφαση ενός προσώπου, πρέπει να είναι απόφαση των θεσμικών οργάνων του κόμματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Και πρόσθεσε: «Πρώτα λοιπόν πρέπει να γίνουμε αξιόπιστοι στην κοινωνία παρουσιάζοντας το νέο κυβερνητικό μας πρόγραμμα, τις προτάσεις μας και τις αντιπροτάσεις μας στα μεγάλα θέματα και μετά θα μιλήσουμε για ονόματα. Και θέλω να είμαι επίσης ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά βουλευτές εν ενεργεία. Ευπρόσδεκτοι οι πάντες εφόσον υιοθετούν τις αρχές και τις ιδέες μας, αλλά τον βουλευτή εν ενεργεία πρέπει να τον σκεφτείς μόνο όταν προκηρυχθούν εκλογές και επιθυμεί να έρθει. Τότε είναι ανοιχτή η πόρτα να έρθει. Όχι ενδιαμέσως διότι θα δημιουργηθούν ψίθυροι για άλλου είδους καταστάσεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Και να σας πω κάτι, όσο ξεκάθαρο είναι ότι εγώ στήριξα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη πιστεύω απόλυτα ότι δεν είναι στον χαρακτήρα του Κυριάκου Μητσοτάκη τέτοιου είδους μεθοδεύσεις».

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα περάσει από τη Βουλή, εξέφρασε όμως την άποψη ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα συναντήσει πολλά εμπόδια στο φορολογικό των αγροτών.

Ακούστε το ηχητικό:         

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ