Μητσοτάκης: Βλέπει Θεοδωράκη – Ανακοινώνει τομεάρχες

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Με τον πρόεδρο του κόμματος, που η εκλογή Μητσοτάκη προκάλεσε έντονες αναταράξεις στην κοινοβουλευτική του ομάδα, θα συναντηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ωστόσο οι τοποθετήσεις στελεχών του Ποταμού υπέρ του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν προκαλέσει προβληματισμό και ανησυχία στον κ. Θεοδωράκη.

Από την άλλη, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ζητήσει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μετώπου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τόσο η ΝΔ, όσο και το Ποτάμι διαφωνούν για τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Το ίδια μήνυμα αναμένεται να στείλει και στην συνάντηση της Παρασκευής με την Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας πως μπορεί να υπάρχουν διαφορές μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο κοινός παρονομαστής την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ζητήσει να δει τον Βασίλη Λεβέντη. Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά πως δεν έχει κάτι να συζητήσει με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος μάλιστα έχει επιτεθεί τόσο στον ίδιο, όσο και στον πατέρα του και Επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ.

Την ίδια στάση και για τους ίδιους λόγους θα κρατήσει και με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο. Αντιθέτως, θα επιχειρήσει να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινωθεί και επίσημα η ημερομηνία της συνάντησης.

Ανακοινώνονται συντονιστές και τομεάρχες

Άνοιγμα προς όλες τις «γαλάζιες» συνιστώσες αναμένεται να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινώσει τους έξι συντονιστές, όσες δηλαδή είναι και οι κοινοβουλευτικές επιτροπές, αλλά και τους τομεάρχες που θα τους πλαισιώνουν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θέσεις συντονιστών αναμένεται να καταλάβουν η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Χρήστος Σταϊκούρας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Μάκης Βορίδης, η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Θόδωρος Φορτσάκης και ο Βασίλης Κικίλιας.

Στόχος του προέδρου του κόμματος είναι να αξιοποιήσει τα περισσότερα κοινοβουλευτικά στελέχη και να αναλάβουν συγκεκριμένο ρόλο στο νέο ξεκίνημα του κόμματος. Παράλληλα, θα τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ενώ θα δοθούν και κατευθύνσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προς τους νέους συντονιστές και τομεάρχες.

Πηγή: Real.gr

Δείτε επίσης:

Επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον Σκουρλέτη

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης – Ομήρου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ