Ο Παπαδημούλης δεν ασχολείται με τον… Βαρουφάκη

«Νομίζω ότι είναι συμφέρον όλων των πλευρών η έγκαιρη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Πιστεύω ότι υπάρχει χρόνος, αν όλες οι πλευρές το θέλουν, μέχρι τέλος Μαρτίου, που είναι το καθολικό Πάσχα, να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να πάμε “πακέτο” το τέλος της πρώτης αξιολόγησης με τη συμφωνία για το περιεχόμενο της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στον Αθήνα 9.84.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας στο Νταβός θα καλέσει την Κριστίν Λαγκάρντ να ξεκαθαρίσει τη στάση του ΔΝΤ. Είπε χαρακτηριστικά πως «με την κ. Λαγκάρντ που θα συναντηθεί αύριο θα της πει “μη ζητάτε ακραία πράγματα πέρα από αυτά που έχουμε συμφωνήσει και επιτέλους ξεκαθαρίστε τη θέση σας πίσω από ανώνυμες διαρροές. Θέλετε να μείνετε ή όχι; Και αν θέλετε να μείνετε, τι ακριβώς ζητάτε για το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις;”».

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη ανέφερε πως «έχω πάψει εδώ και καιρό να ασχολούμαι με όσα λέει ο κ. Βαρουφάκης. Σε κάθε συνέντευξή του παρουσιάζει και μια καινούργια εκδοχή».

Όσον αφορά το θέμα με τους μετακλητούς υπαλλήλους είπε μεταξύ άλλων: «Πάντα μπορούμε καλύτερα, αλλά ας σταματήσουμε επιτέλους την υποκρισία και εννοώ και μερικών εξ υμών, των δημοσιογράφων. Αναφέρομαι στα “παπαγαλάκια της διαπλοκής”. Είναι άλλο τα πολιτικά γραφεία -οι μετακλητοί υπάλληλοι- και άλλο η δημόσια διοίκηση. Στη δημόσια διοίκηση -κατά τη γνώμη μου- χρειάζεται τομή με τη μέγιστη δυνατή αξιοκρατία απέναντι σε ένα καθεστώς κομματισμού, πελατειακού κράτους, το οποίο κληρονόμησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά από 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, που είναι ταυτισμένα με την οικογενειοκρατία… Στα πολιτικά γραφεία, σε όλο τον κόσμο, οι πολιτικοί ορίζουν τα άτομα της εμπιστοσύνης τους. Όλοι οι ευρωβουλευτές και οι επίτροποι ορίζουν άτομα της εμπιστοσύνης τους. Στην Ελλάδα, το κόμμα του Μητσοτάκη και της Γεννηματά μιλούν για οικογενειοκρατία; Έλεος επιτέλους». 

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Οι “βόμβες” του Βαρουφάκη για το plan X- Οι αντιδράσεις και ο πόλεμος των ανακοινώσεων 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ