• Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός του λαϊκισμού

  11:36 πμ, Τετάρτη 20 Ιάν 2016 11:36 πμ, Τετάρτη 20 Ιάν 2016

  "Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο ορισμός του λαϊκισμού. Υποσχέθηκαν 13η σύνταξη και τώρα κόβουν συντάξεις. Υποσχέθηκαν αύξηση του κατώτερου μισθού και αντίθετα αύξησαν την ανεργία" τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM.

  Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι "πρέπει να επανασυνδεθεί με τη σοβαρότητα", διότι, όπως είπε: "Έχοντας μια σύγχυση για το ασφαλιστικό και για την οικονομία έχει επιδεινώσει τα πράγματα. Μην εφαρμόζοντας μια σειρά από ρυθμίσεις δεν πήγε μπροστά το ασφαλιστικό. Ακόμη περισσότερο, ακολουθώντας αυτή την οικονομική πολιτική, ενώ ήταν στο τέλος του 2016 να έχουμε ανεργία 19,5% θα έχουμε 25,5%. Θα προστεθούν δηλαδή 200.000 άνεργοι, δηλαδή θα προστεθούν 200.000 ασφαλιστικές εισφορές λιγότερες".

  Αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει την οικονομική της πολιτική και αν δεν γίνουν επενδύσεις, δεν πρόκειται να στηριχθεί κανένα Ασφαλιστικό, αν δεν έχει εισφορές, επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: "Αυτός είναι ο κίνδυνος τώρα με τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις. Να είναι απλώς ένα Σισύφειο έργο. Διότι όποιο μέτρο κι αν φέρει ο κ. Κατρούγκαλος, αν την ίδια ώρα διώχνουμε επενδύσεις από την Ελλάδα δεν θα έχουμε ασφαλιστικές εισφορές. Άρα θα είναι μια άσκηση ματαιότητας".

  "Η χώρα πρέπει να μείνει μακριά από λαϊκιστικές σαπουνόφουσκες" είπε ο κ. Χατζηδάκης και αναφέρθηκε στον ρόλο της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας: "Η χώρα πρέπει να υιοθετήσει τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές, πρέπει να συνδυάσει μια αντίληψη καινοτόμο με τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία. Κι αυτό είναι που και με το πρόγραμμά της πρέπει να αποδείξει η Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία θέλει να είναι η σύγχρονη ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική κεντροδεξιά στην Ελλάδα. Αυτός είναι και ο τόνος που θέλει να δώσει ο καινούργιος πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης. Είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, θέλουμε να καλύψουμε ένα ευρύ φάσμα μέσα στο πολιτικό και το κοινωνικό σκηνικό και νομίζω πως και οι επιλογές προσώπων που έχει κάνει μέχρι τώρα ο κ. Μητσοτάκης στη ΝΔ, αυτό σηματοδοτούν. Και γι' αυτό νομίζω σ' ένα κομμάτι της κοινωνίας υπάρχει η αίσθηση πως δεν γίνεται μόνο ένα νέο ξεκίνημα στη ΝΔ, αλλά και ένα καινούργιο ξεκίνημα στην Ελλάδα. Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε κανένα άλλο κόμμα. Θέλουμε να διευρύνουμε τη δική μας απήχηση και θα το πετύχουμε περισσότερο με τις θέσεις μας, με τις απόψεις μας, με τις αντιλήψεις που θα εκφράσουμε για το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας. Έχουμε να κάνουμε με έναν αγώνα αντοχής και όχι με έναν αγώνα ταχύτητας κι έτσι πρέπει να πορευτούμε. Πρέπει να λειτουργήσουμε σοβαρά και υπεύθυνα, εκσυγχρονιστικά όμως, με ανανεωτική διάθεση".

  Ως προς τη στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην κυβέρνηση, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε: "Για τον τόπο προέχει η αντιπολίτευση να είναι σοβαρή, να κάνει σοβαρή και αξιόπιστη κριτική στην κυβέρνηση, καταθέτοντας ταυτόχρονα και τις δικές της εναλλακτικές προτάσεις. Δεν έχουμε σκοπό να χαριστούμε στην κυβέρνηση, αλλά την ίδια στιγμή δεν έχουμε σκοπό να είμαστε μια παραδοσιακή ελληνική αντιπολίτευση, που κάνει κριτική στην κυβέρνηση χωρίς να αντιπροτείνει. Θέλουμε να έχουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή αντίληψη".

  Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης:

  Η "διαπίστωση" του Βουλγαράκη για τον Τσίπρα

  Η ΝΔ αναμένει την απάντηση του Πρωθυπουργού για τις αποκαλύψεις του Βαρουφάκη

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα