Ο Παυλόπουλος απέκλεισε τις κοινές περιπολίες με την Τουρκία

Η Frontex είναι ευπρόσδεκτη στην Ελλάδα, αλλά τα σύνορα της Ελλάδας καθορίζονται από την Ελλάδα και η συνεργασία μπορεί να γίνει μόνο υπό ελληνική ηγεσία, σε ότι αφορά το τι σημαίνει σύνορα και διαχείριση συνόρων, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο διεξαγωγής κοινών περιπολιών των ακτοφυλακών Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο κ. Παυλόπουλος, ολοκληρώνοντας τις επαφές του στο Βερολίνο, διευκρίνισε ότι η Ελλάδα θέλει τη συνεργασία της Τουρκίας στο θέμα της προσφυγικής κρίσης και συμφωνεί να της δοθεί για αυτό στήριξη.

Ωστόσο, εξέφρασε επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά την απόφαση της ΕΕ για άνοιγμα νέων κεφαλαίων στην ενταξιακή διαπραγμάτευση με την Άγκυρα και επανέλαβε ότι υπάρχουν αποδεδειγμένα στοιχεία για συνεργασία των λιμενικών αρχών της Τουρκίας με διακινητές ανθρώπων, ενώ η κύρια υποχρέωσή της είναι να εμποδίζει τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες.

Σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα φυλάει τα σύνορά της, αλλά όχι σε βάρος των ανθρώπων και επέστησε την προσοχή στην ανάγκη οργάνωσης ευρωπαϊκής αρχής, η οποία θα αποφασίσει για τη δίκαιη κατανομή των προσφύγων μεταξύ των κρατών-μελών.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Bild: Ο Τσίπρας έστειλε τον Παυλόπουλο στο Βερολίνο για επαιτεία και εκβιασμό

 

Με τον Ντράγκι συναντάται ο Παυλόπουλος 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ