Μπακογιάννη: Η χώρα δεν αντέχει να περάσει δεύτερο ’15

«Πριν από μία εβδομάδα, αν με ρωτούσατε, θα σας έλεγα ότι πιστεύω ότι το ασφαλιστικό θα περάσει και θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερο πρόβλημα στο αγροτικό. Θέλω να είμαι τελείως ειλικρινής, σήμερα δεν ξέρω». Αυτό απάντησε, μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής της Κάτιας Μακρή, η Ντόρα Μπακογιάννη ερωτηθείσα αν θα αντέξει η κυβέρνηση να περάσει τα νέα μέτρα ή θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις, και συμπλήρωσε:

«Βλέπω μια πολλή μεγάλη πίεση και σε άλλα εθνικά θέματα. Βλέπω μία έλλειψη σχεδιασμού και αντίθετα, αυτό το οποίο βλέπω, είναι συζητήσεις οι οποίες γίνονται πάλι μόνο στον τομέα του εντυπωσιασμού. Και αυτό με ανησυχεί πάρα πολύ. Η χώρα δεν αντέχει να περάσει δεύτερο ’15».

Με αφορμή τη δήλωσή του Ι. Φωτήλα, ο οποίος πρότεινε τη συμπόρευση του Ποταμιού με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πρώην υπουργός ρωτήθηκε αν ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα κάνει άνοιγμα σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ή σε στελέχη αυτών των κομμάτων.

«Το πρώτο μέλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να ανασυγκροτήσει τη ΝΔ. Χρειάζεται πολλή μεγάλη ανασυγκρότηση και παρά πολλή δουλειά για να έχει η ΝΔ μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση τέτοια που να μπορεί να ανταποκριθεί σε ελπίδες, χωρίς ταυτόχρονα να λαϊκίσει, όπως ήταν η συνηθισμένη συμπεριφορά», απάντησε η ίδια, για να προσθέσει:

«Ότι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει φέρει μεγάλες αναταράξεις γενικότερα στο πολιτικό σύστημα είναι σαφές. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά σπασμωδικά, με ύβρεις -μου θυμίζει εποχές άλλες- βγάζει εκνευρισμό και φόβο. Από την άλλη πλευρά, μέσα στα κόμματα του ευρύτερού κέντρου, υπάρχει αναμφισβήτητα και εκεί ένας διάλογος».

Όπως σημείωσε, «ο στόχος της ΝΔ δεν είναι οι βουλευτές ή τα στελέχη των άλλων κομμάτων, αλλά μετά βεβαιότητας, είναι οι κοινωνικές δυνάμεις εκείνες που πιστεύουν σε αυτές τις βασικές αρχές της μεταρρύθμισης».

Στο ερώτημα αν συμφωνεί με την αλλαγή του εκλογικού νομού που ακούμε να «ψιθυρίζουν» τις τελευταίες μέρες κυβερνητικά στελέχη, είπε: «Εγώ γενικώς δεν συμφωνώ με αλλαγές εκλογικών νόμων. Και δεν είναι τυχαίο ότι το Σύνταγμα έχει σαφή ρήτρα, στην οποία λέει ότι όποιος εκλογικός νόμος αλλάξει πρέπει να αλλάξει για τη μεθεπόμενη Βουλή».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ