ΝΔ: Εθιμοτυπική η συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Ως μια συνάντηση «εθιμοτυπικού χαρακτήρα» θεωρούν στη ΝΔ το πρώτο τετ – α – τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό το μεσημέρι στο Μαξίμου. Άλλωστε οι προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε από την κυβέρνηση με το «καλημέρα» ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν βοηθούν στο να υπάρξει κλίμα συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, τονίζουν στην Συγγρού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσέλθει στην συνάντηση και αναμένεται να εκφράσει την ανησυχία του για την πορεία της χώρας η οποία οφείλεται στις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Θα τονίσει πως η ΝΔ δεν πρόκειται να δώσει συναίνεση α λα καρτ, στηρίζοντας τα δύσκολα νομοσχέδια και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ να διορίζει στο δημόσιο συγγενικά του πρόσωπα. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι θετικός στο να ξεκινήσει η συζήτηση για την Συνταγματική αναθεώρηση.

Στη ΝΔ είδαν με ικανοποίηση την απόφαση της κυβέρνησης να προτείνει την διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό. «Την αναμένουμε με χαρά», τόνιζαν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και σημείωναν πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει τις δικές της προτάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Άλλωστε, το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσει η ΝΔ, έδωσε από την πρώτη στιγμή ο νέος πρόεδρος του κόμματος κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική, ζητώντας απ όλους να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, αλλά καταθέτοντας παράλληλα και τις δικές τους προτάσεις.

Σε non paper που εξέδωσε η γραμματεία στρατηγικού σχεδιασμού με τίτλο «Το λάθος μείγμα δημοσιονομικής προσαρμογής της κυβέρνησης» γίνεται ιδιαίτερη αναφορά και στο ασφαλιστικό, τονίζοντας πως οι ρυθμίσεις Κατρούγκαλου θα αυξήσουν την ανεργία.

«Η αύξηση των εισφορών όπως προβλέπεται στο «σχέδιο Κατρούγκαλου» θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας και της αδήλωτης εργασίας, σε έξαρση της φοροδιαφυγής λόγω της σύνδεσης εισφορών-εισοδήματος και στην εξόντωση όσων λαμβάνουν αποδοχές άνω των 1.500 ευρώ το μήνα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα δει αύριο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Πέμπτη τον πρόεδρο του «Ποταμιού» και την Παρασκευή την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: Real.gr

Δείτε επίσης:

Μάρδας: Το 2016 θεωρούμε ότι θα είναι χρονιά ανάκαμψης

“Διασταυρώνουν τα ξίφη τους” Τσίπρας και Μητσοτάκης

Προ ημερησίας στη Βουλή για το ασφαλιστικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ