Παυλόπουλος: Η πορεία της Καγκελαρίου είναι θαρραλέα

«Η πορεία της Καγκελαρίου είναι θαρραλέα», είναι ο τίτλος συνέντευξης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στο φύλλο της «Sueddeutsche Zeitung», ενόψει της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει αύριο στην Γερμανία. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης του θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Γιοάχιμ Γκάουκ και την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Ο Έλληνας Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος θαυμάζει την προσφυγική πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ, ενώ κατηγορεί την Τουρκία ότι στηρίζει τους διακινητές προσφύγων», αναφέρει η εφημερίδα, στην οποία ο κ. Παυλόπουλος σημειώνει ότι «η Μέρκελ είναι μεγάλη πολιτικός» και με τις αποφάσεις της στο προσφυγικό προσέφερε πολλά στην Ευρώπη και στην Γερμανία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωζώνης, αλλά και ότι η Ευρώπη χρειάζεται εξίσου την Ελλάδα, ενώ, σε ό,τι αφορά το χρέος, διευκρινίζει ότι «δεν μιλάμε για κούρεμα χρέους, αλλά για αναδιάρθρωση στη βάση των κανόνων του ΕΜΣ».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πολεμικές επανορθώσεις, εξηγεί ότι οι ελληνικές διεκδικήσεις δεν έχουν παραγραφεί και θα τεθούν στο κατάλληλο διεθνές forum, π.χ. στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. 

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αβραμόπουλου για το προσφυγικό – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ