• Ρήγας: Να ξεκαθαρίσει ο Μητσοτάκης αν προκρίνει την περικοπή των κύριων συντάξεων

  3:51 μμ, Κυριακή 17 Ιάν 2016 3:51 μμ, Κυριακή 17 Ιάν 2016

  Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας κάλεσε τον νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, «να ξεκαθαρίσει αν προκρίνει και πάλι -το έχει ήδη κάνει με τη ψήφο του στο παρελθόν- περικοπή των κύριων συντάξεων», σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Free Sunday. Παράλληλα, ο Πάνος Ρήγας, αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη πρόσθεσε: «οφείλει να φέρει άμεσα στο δημόσιο διάλογο απτές και βιώσιμες προτάσεις».

  Σε ερώτηση για τον θετικό αντίκτυπο στα διεθνή ΜΜΕ που είχε η εκλογή Μητσοτάκη, ο κ. Ρήγας κάνει λόγο για δύο μόνο θετικά άρθρα , τα οποία, όπως αναφέρει , «εκπορεύονται μάλιστα από ΜΜΕ που το πεντάμηνο της σκληρής διαπραγμάτευση έδειξε πως απηχούν θέσεις και απόψεις των πιο σκληρών συντηρητικών κύκλων του εξωτερικού. Δεν είμαι σίγουρος πως δημοσιεύματα εκφραστών τέτοιων απόψεων είναι τιμητικά για τον κ. Μητσοτάκη, σε κάθε περίπτωση δεν είναι κάτι που απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνει ο κ. Ρήγας.

  Απαντώντας σε ερώτηση αν η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υποχρεώσει και την κυβέρνηση σε αλλαγή στάσης, ο κ. Ρήγας τονίζει ότι θα ήταν ακατανόητο η εκλογή στην προεδρία της ΝΔ ενός ανθρώπου που αυτοπροσδιορίζεται ως ο γνήσιος εκφραστής του νεοφιλελευθερισμού στη χώρα να αναγκάσει την κυβέρνηση σε αλλαγή πολιτικής. Το στρατηγικό σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτει, έχει ήδη τεθεί στη λαϊκή κρίση και έχει απορριφθεί. Έχω την αίσθηση λοιπόν, υπογραμμίζει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, πως είναι ο κ. Μητσοτάκης που υποχρεώνεται εκ των πραγμάτων να αλλάξει κατεύθυνση και πολιτικές και όχι κάποιος άλλος πάντως σίγουρα όχι ο Αλέξης Τσίπρας.

  Για την κυβερνητική σταθερότητα ο κ. Ρήγας δηλώνει ότι η επάρκεια και η σταθερότητα μιας κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν είναι τόσο ζήτημα αριθμού βουλευτών, όσο συνοχής, συνειδητοποίησης και αποφασιστικότητας και προσθέτει ότι «είναι κυρίως ζήτημα συνέπειας απέναντι στην κοινή, σαφή δέσμευση που λάβαμε κατ' επανάληψη τους τελευταίους μήνες απέναντι στον ελληνικό λαό να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα στο οποίο την καταδίκασαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα τελευταία πολλά χρόνια».

  Ο κ. Ρήγας απορρίπτει τα σενάρια για διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα τονίζοντας ότι «ιστορικά, για να προκύψουν διευρυμένα κυβερνητικά σχήματα και ευρύτερες κυβερνητικές συνεργασίες, προϋπόθεση είναι το κενό εξουσίας και η απουσία κάποιου ισχυρού και νομιμοποιημένου από τον λαό κόμματος εξουσίας, που θα διαδραματίζει τον ρόλο του κοινωνικοπολιτικού πόλου και θα έχει ξεκάθαρο πολιτικό σχέδιο. Στην περίπτωση της Ελλάδας δεν νομίζω ότι συντρέχουν οι λόγοι για κάτι τέτοιο, η λαϊκή ετυμηγορία είναι ακόμα πολύ νωπή και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει σαφέστατη ψήφο εμπιστοσύνης από την κοινωνία».

  Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης:

  Ο Άδωνις στο γραφείο του Σαμαρά για τα "χρόνια πολλά" – ΦΩΤΟ

  Η απάντηση του Θεοδωράκη στις δηλώσεις Θεοχάρη

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα