Η συνάντηση του Τσίπρα με τον Καμίνη – ΦΩΤΟ

«Πρέπει να βρούμε λύσεις για την Αθήνα γιατί δεν είναι μόνο ο καθρέφτης της χώρας, αλλά παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας» σημείωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε επίσης την ανάγκη θεσμικών αλλαγών προκειμένου η Αθήνα να διαχειριστεί όχι μόνο τα βάρη αλλά και πόρους.

«Είναι αναγκαίο η Αθήνα να χειραφετηθεί και να έχει τις εξουσίες» είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση για τη δημόσια διοίκηση χωρίς η αυτοδιοίκηση να είναι βασικός μοχλός.

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε και στην ανάγκη να σταματήσει το φαινόμενο επικαλύψεων, φέρνοντας ως παράδειγμα έναν εμβληματικό δρόμο στην πρωτεύουσα, την οδό Αθηνάς, στον οποίο ο δήμος δεν έχει αρμοδιότητα.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

Κατά τη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με το Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνη, συζητήθηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με την κοινωνική πολιτική, την παιδεία, την υγεία, τον τουρισμό, τους δημόσιους χώρους, την προσφυγική κρίση, την ασφάλεια, και τη διαχείριση απορριμμάτων.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε, επίσης, το Δήμαρχο Αθηναίων για τις θεσμικές παρεμβάσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεταξύ άλλων και σε σχέση με τους οικονομικούς πόρους των Δήμων και τη διαχείριση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Επιπλέον, συζητήθηκαν και θέματα ειδικού ενδιαφέροντος όπως η ανέγερση τεμένους και η κατασκευή αποτεφρωτηρίου στην Αθήνα.

Πηγή / Πηγή φωτό: ΑΜΠΕ 

Διαβάστε επίσης:

Πότε θα συναντηθούν Τσίπρας – Μητσοτάκης;

Τι συζήτησε ο Τσίπρας με τον Κουτσούμπα 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ