Μπαλάφας: Οι εταίροι εκτιμούν την προσπάθεια της κυβέρνησης

Την άποψη ότι από την πλευρά των εταίρων υπάρχει μία στάση εκτίμησης της προσπάθειας που κάνει η ελληνική κυβέρνηση, εξέφρασε ο Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς βλέπει το γεγονός ότι η πλευρά των δανειστών θέλει να μας «σύρει» σε μακρά, εξαντλητική αξιολόγηση που λένε ότι θα διαρκέσει μήνες, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης απάντησε:

«Στις εκτιμήσεις για το πώς θα πάει η αξιολόγηση, πόσο θα διαρκέσει κλπ,. δεν θα έλεγα πλέον ότι υπάρχουν ενιαίες τακτικές από την πλευρά των δανειστών. Εμείς, μιλώντας με τους υπεύθυνους, με τα όργανα, τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ήθελα να πω ότι αντιμετωπίζουμε και βλέπουμε κατά τεκμήριο -πρόσφατο παράδειγμα είναι η περιοδεία του Τσακαλώτου, η οποία πήγε πάρα πολύ καλά- μία στάση εκτίμησης της προσπάθειας που κάνει η ελληνική κυβέρνηση» υπογράμμισε ο κ. Μπαλάφας, συμπληρώνοντας ότι: «εμείς κάναμε μια πολύ δύσκολη επιλογή το καλοκαίρι, για να μη βγει η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να μην πάει στη δραχμή η οικονομία μας, δεχθήκαμε μία συμφωνία, η οποία έχει συγκεκριμένες δύσκολες διατάξεις και δεσμεύσεις κλπ.».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ