• Διαγραφή με πολλαπλούς αποδέκτες

  8:24 πμ, Παρασκευή 15 Ιάν 2016 8:24 πμ, Παρασκευή 15 Ιάν 2016

  Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

  Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες απέστειλε η Φώφη Γεννηματά με την απόφασή της να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Λεωνίδα Γρηγοράκο, πολιτικό φίλο του Ευάγγελου Βενιζέλου.

  Μήνυμα τόσο προς τα όποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσβλέπουν σε συμμαχία ή και σε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και σε όποιους τυχόν στοχεύουν στην υπονόμευση των συλλογικών αποφάσεων του κόμματος.

  Μήνυμα όμως και προς την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ότι η εποχή της ύπαρξης ενός «κόμματος δορυφόρου» έχει περάσει, μετά την εκλογή της νέας ηγεσίας.

  Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέφυγε να τοποθετηθεί για τη διαγραφή, υπενθυμίζοντας την προχθεσινή του δήλωση ότι τάσσεται υπέρ της ανασυγκρότησης του ευρωπαϊκού σοσιαλδημοκρατικού χώρου.

  Η ανακοίνωση για τη διαγραφή

  Στην ανακοίνωση για τη διαγραφή του Λεωνίδα Γρηγοράκου αναφέρονται τα εξής:

  Έχουμε επανειλημμένα διακηρύξει με συλλογικές και ομόφωνες αποφάσεις μας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει εφεδρεία ή ουρά, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας.

  2. Όποιος θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορούν να είναι προσάρτημα ή δορυφόρος της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, δεν έχει θέση στην κοινοβουλευτική μας ομάδα.

  3. Ο κ. Γρηγοράκος με τις δηλώσεις του τη Δευτέρα και τις «προβλέψεις» του για δήθεν προσχωρήσεις βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Νέα Δημοκρατία, υπονόμευσε την ενότητα και συκοφάντησε συναδέλφους του βουλευτές.

  Παρότι το γεγονός ότι όταν κλήθηκε για εξηγήσεις, ανασκεύασε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν από δημοσιογράφους, επανέρχεται συνεχώς με νέες δηλώσεις και επιχειρεί συνειδητά να δημιουργήσει σύγχυση και κλίμα ηττοπάθειας στον πολιτικό μας χώρο.

  4. Είναι σαφές ότι ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του. Μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει. Εμείς δεν μπορούμε άλλο να παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα και από ημέρα σε ημέρα. Αρκετά πια.

  5. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής γνωστοποίησε ότι ο κος Γρηγοράκος δεν ανήκει πλέον στην Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

  Η απάντηση Γρηγοράκου

  Με σαφείς αιχμές κατά της Φώφης Γεννηματά απάντησε στην απόφαση για διαγραφή του ο Λεωνίδας Γρηγοράκος:

  «Η επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος επικυρώνεται με την αυταρχική απόφαση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να με θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο κατακερματισμένος χώρος της Κεντροαριστεράς θα βρει την πολιτική του έκφραση κόντρα στις απαίδευτες ηγεσίες».

  Οι πρωτοβουλίες της Φώφης

  Εν τω μεταξύ χθες η Φώφη Γεννηματά ανέπτυξε την πρότασή της για τη συγκρότηση νέου σχηματισμού μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη.

  Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιήσει την πρότασή της ενώ θα συναντηθεί μεταξύ άλλων και με τον Πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

  ΠΗΓΗ: real.gr

  Διαβάστε επίσης:

  Ο Γρηγοράκος απαντά για τη διαγραφή του

  Σκληρή γλώσσα κατά Γρηγοράκου. Ολόκληρη η ανακοίνωση για την διαγραφή του - ΤΩΡΑ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα